Klinički centar u Nišu dobio mobilni inkubator u uspešno realizovanoj humanitarnoj akciji

Klinika za ginekologiju i akušerstvo niškog Kliničkog centra dobila je danas inkubator vredan 1,1 milion dinara, a u njegovoj nabavci učestvovali su donatori, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i građani koji su kupili karte za humanitarni koncert Lene Kovačević

Foto: KC Niš

 

Akciju prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora pokrenuo je i organizovao je Rotarakt klub „Niš centar“ u okviru svoje akcije „Pobedi vreme“.

Pomoćnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Milan Stefanović rekao je da svaki novi uređaj toj klinici izuzetno znači jer ona još nije opremljena svim onim što je potrebno da bi sve bebe bile zbrinute u Nišu.

„Jedan broj novorođenčadi mi i dalje šaljemo u Beograd. Novi uređaji znače korak bliže cilju da postanemo ustanova u koju će se slati bebe, a ne ustanova iz koje će se bebe slati dalje na lečenje“, izjavio je Stefanović novinarima.

Zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Dejan Panić rekao je da su se osuđenici u proseku odrekli po svoje dve dnevnice da bi prikupili novac za nabavku inkubatora.

On je kazao da je to bila 12 humanitarna akcija osuđenika, a da je ukupno prikupljeno 200.000 dinara, što je najviše do sada.

U akciji Rotarakt kluba „Niš Centar“, osim osuđenika i 26 kompanija, učestvovalo je i 17 rotarkt klubova.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*