Kamenom ubio strica, završio u ludnici

Slaviši Đ. (57) iz sela Prekonoga kod Svrljiga, Viši sud u Nišu izrekao je meru obaveznog psihijatriskog lečenja u bolnici u Beogradu jer je, kako je objašnjeno, bio neuračunljiv kada je udarcima kamenom u glavu ubio svog strica Miroljuba Đorđevića (69)

Foto: M. Bukovac

 

Ovo ubistvo se desilo 30. marta 2017. godine, a tada su meštani ovog sela tvrdili da je između ove dvojice vladalo višegodišnja netrpeljivost oko podele imovine. Slaviša danas nije prisustvovao izricanju presude odnosno izrečenoj meri lečenja.

On je u javnosti prozvan „šoumen iz sudnice“ jer je na izricanju završne reči, pored toga što je tvrdio da nije lud i da je iz nehata i u strahu ubio strica, iz kutije šibice izvukao bubašvabe i pokušao da ih baci na sto sudije kako bi pokazao u kakvim uslovima boravi u pritvoru, ali ga je obezbeđenje sprečilo u tome.

On je postao poznat i zato što je dozivao „u pomoć predsednika Srbije“, ali i po rečenici „da je u beogradskoj psihijatrijskoj bolnici prava ludnica!?“.

Rođake ubijenog Miroljuba Đorđevića nisu zadovoljne odlukom da se on leči u psihijatrijskoj bolnici jer će na neki način, kako se čulo, biti na slobodi, a ne u pritvoru.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*