JUGOSLOVENI SU IH IZMISLILI PA ZABORAVILI: Ceo svet je poludeo za ovom obućom

 

Neki među vama sećaju se dobro borosana! Ovaj modni trend je osmišljen u bivšoj Jugoslaviji, bio je zapažen, ali ne i omiljen. Ono što je Jugoslovenima bilo neatraktivno, svetskim kreatorima je poslužilo kao inspiracija.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Borosane su svojevremeno nosile uglavnom ugostiteljske radnice ili žene koje su na poslu dosta vremena provodile na nogama. Nije ih pratilo obožavanje, ali su i pored toga postale trend, pa i više od toga.

Kako vreme prolazi, kad se setimo Jugoslavije, one se nametnu kao jedan od njenih simbola. I dok se region oprostio od borosana, one su našle mesto na svetskoj modnoj sceni.

Njihov veliki povratak desio se 2009. godine, na Njujorškoj nedelji mode, kad je jedna modna kuća predstavila kolekciju za proleće/leto. Ova modna kuće je te večeri postigla cilj, publika je u Njujorku oduševljeno pozdravila njene nove kreacije, a bilo je zanimljivo videti kako su reagovali domaći trendseteri kada su se na pisti pojavile i borosane.

Na reviji su predstavljene borosane od platna u beloj i crnoj boji, sa otvorenim prstima, otvorenom petom, i niskom potpeticom, pišu dnevne.rs

Posebno je zanimljivo što su onena ovoj reviji bile deo izgleda džet seta, namenjene za opuštene trenutke na teniskim trenima. Sušta suprotnost od onoga kako su se tretirale u Jugoslaviji! Ovu vrstu obuće su u Jugoslaviji pratile određene predrasude. Izgleda da je bilo dovoljno samo promeniti ugao gledanja na njih.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*