Istorijski trenutak za niški sport: Veselin Vujović preuzeo Železničar

Veselin Vujović se posle više od deset godina vratio u srpski rukomet. Legenda jugoslovenskog i svetskog sporta, selektor Slovenije od danas je i zvanično trener Železničara, koji će da predvodi u regionalnoj SEHA ligi, EHF kupu i domaćim takmičenjima

Veselin Vujović sa čelnicima grada i kluba, foto: RK Železničar

 

Nekada najbolji rukometaš sveta na klupi je nasledio Josifa Petkovića, koji je sa Nišlijama lane osvojio Kup Srbije i titulu vicešampiona.

Bivši selektor Srbije i Crne Gore, koji je u zemlji vodio samo Partizan i to 2000. godine, na promociji nije krio emocije zbog dolaska u grad na Nišavi:

– Navikao sam na ovakve događaje i nemam često tremu. Međutim, do danas nisam bio siguran ni da li sam doneo pravu odluku, pored brojnih ponuda, sve dok mi malopre radnik na naplatnoj rampi nije rekao da je ovo „veliki dan za Niš“. Tada sam osetio blagu tremu.

Vujović je svestan da se od njega očekuje da napravi iskorak i na domaćoj i na međunarodnoj sceni:

– Znam da ću morati da ispunim ogromna očekivanja koja svi ovde imate. Dobrodošlica i sve što se događa oko Železničara je fenomenalno. To pokazuje koliko i Srbija i Niš vole rukomet.

Trofejni stručnjak je istakao da se na ovakav korak odlučio zbog sjajne sezone Železničara:

– Privukli ovi momci koji su odigrali sjajno prošle godine i sigurno da ne bih došao da ne verujem da mogu još više i bolje. Ja ću sa njima održati sastanak i reći im kakvi ih zadaci očekuju.

Najavio je da će i u narednom periodu biti pojačanja u klubu, a pripreme će krenuti oko 20. jula.

Dobrodošlicu novom treneru poželeo je prvi čovek grada Niša Darko Bulatović.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*