Indijac skoro pola veka živi u Nišu i slavi Božić

Indijac Abidžit Rojčodri (66) iz Nju Delhija proslavlja i ovaj Božić u Nišu, gde je došao 1970. godine na studije medicine, a ostao do danas

Abidžit Rojčordi, foto: facebook

 

Roj, kako ga prijatelji i rođaci zovu, postao je Nišlija zbog jedne Svetlane kojom se oženio i dobio sinove Robina i Nikolu.

Rojčodri je za agenciju Beta rekao da je Niš grad u kojem voli da živi i u kojem želi da bude sahranjen. Robin i Nikola su već odrasli ljudi, sa suprugom se razišao posle skoro 25 godina braka, ali Niš nije napustio.

Rojčodri se rado priseća minulih godina provedenih u Nišu sa porodicom i prijateljima.

„Sa suprugom i sinovima slavili smo sve pravoslavne praznike Badnje veče, Božić, Uskrs…Slavili smo i indijske praznike, pre svega „Dival“. On se slavi na jesen, kao pobeda svetla nad mrakom“, rekao je Rojčodri.

On je kazao da se potpuno privikao na život u Srbiji, ali se jedino još plaši „zime i velikog snega“.

Nišlije poznaju Roja pre svega kao nekoga ko je dugo radio na poslovima uvoza proizvoda iz Indije u fabrici Katodnih cevi i Holdingu Elektronske industrije, a potom imao i svoj restoran.

Uprkos tome što je već decenijama u Nišu ima i dalje samo indijsko državljanstvo, mada ja kazao da će uskoro podneti zahtev i za dobijanje srpskog državljanstva.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*