HUMANI POLICAJCI: Žandarm krv dao čak 86 puta, a inspektor iz Niša 77

Iako posao koji rade zahteva veliku posvećenost i odricanja Novaku Vujoviću iz novosadskog odreda Žandarmerije i Saši Mladenoviću, inspektoru niške kriminalističke policije, ne ponestaje snage i volje da više puta godišnje daju krv i tako svojom humanošću sačuvaju nečiji život

Ilustracija

 

Naime, 43-godišnji Novak krv do sada dao 86, a Saša (36) 77 puta.

– Prvi put krv sam dao pre oko 25 godina, dok sam bio na odsluženju vojnog roka, i od tada do danas dajem krv na oko tri meseca, a ukoliko nekome život zavisi od toga odazivam se i češće – kaže Vujović za Blic.

Sreća koju, kako kaže, oseća svaki put kada zna da je vratio osmeh na nečije lice, ne može se uporediti ni sa jednim drugim osećajem.

Saša Mladenović ovu dragocenu tečnost prvi put je dao kao srednjoškolac.

– Iako godišnje krv mogu da dam najviše četiri puta, događa se da je nekom hitno potrebna, pa me pozovu. Nikada nisam odbio. I ovaj posao sam izabrao kako bih mogao da pomažem onima kojima je to najpotrebnije – priča Mladenović i dodaje da se posao policajca ne završava u onom momentu kada skine uniformu.

Inače, Mladenović je donor organa i davalac koštane srži.

Кada su 75-ti put dali krv, Vujović i Mladenović dobili su Srebrne plakete Crvenog krsta u Vrbasu i Nišu. Ističu da nisu jedini i da su mnoge njihove kolege dobrovoljni davaoci krvi.

 

 

(Blic.rs)

Jedan komentar

  1. Za svaku pohvalu

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*