HEROJ DANA: Policajac iz Niša spasio čoveka koji je hteo da skoči sa zidina tvrđave!

Komandir saobraćajne policije Policijske ispostave „Autoput“ u Nišu Aleksandar Živanović danas je spasio život sugrađaninu koji je imao nameru da skoči sa zidina niške Tvrđave. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu za postupanje u kriznim situacijama, Živanović je uspeo da u poslednjem trenutku odgovori čoveka od kobne odluke

Foto: M.Bukovac

 

Oko 10 sati krenuo sam iz matične Policijske ispostave na dužnost na auto-put. Zastao sam na semaforu u Jadranskoj ulici kada sam primetio grupu ljudi koji su gledali ka Tvrđavi i signalizirali mi da se zaustavim. Pogledao sam u pravcu na koji su mi ukazivali i video čoveka koji je polovinu tela izbacio kroz propuste na kapiji bedema. Zaustavio sam auto i potrčao ka njemu. To su mi bili najduži trenuci u životu…

Strahovao sam da će skočiti pre nego što stignem, jer do kapije nema direktne pristupne staze. Trčao sam kao bez duše do vrha, laknulo mi je kada sam ga video na zidu. Prilazio sam mu polako znajući da ishitren potez može dovesti do tragedije. Kazao sam mu:

„Hajde, čoveče, da razgovaramo“, prišao mu polako i zagrlio ga. Tek kada sam ga povukao na bezbednu udaljenost, odahnuo sam – opisuje Živanović za „Telegraf“ spasilačku misiju.

On objašnjava da je tokom dvadesetčetvorogodišnjeg rada u policiji u više navrata bio suočen sa situacijama koje su bile rizik za ljudske živote.

Šesnaest godina sam bio u Interventnoj jedinici, osposobljen sam za svaku vrstu izazova, a posebno za suptilan pristup u kriznim situacijama kao što je bila ova današnja. Drago mi je što se sve dobro okončalo i što sam se u pravo vreme našao na pravom mestu – zaključuje Živanović.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*