HAPŠENJE U CRNOJ GORI: Bratislavu Dikiću pritvor do 72 sata

 

Bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću, uhapšenom u nedelju u Crnoj Gori, određen je pritvor do 72 sata kao i trinaestorici uhapšenih pod sumnjom da su formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem stvaranja nereda u Crnoj Gori na dan izbora, saopštilo je tužilaštvo.

bratislav-dikic

Posle saslušanja kod tužioca, šest osoba je pušteno na slobodu.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći između subote i nedelje, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, i za pripremanje napada na institucije, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i planiranje otmice premijera Mila Đukanovića.

Tužilaštvo navodi da su „kriminalnu organizaciju, pored uhapšenih, činila lica na čijoj se identifikaciji i lišavanju slobode i dalje intenzivno radi“, prenosi agencija Beta.

Vest o hapšenju objavljena je u nedelju ujutro, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, a kasnije je potvrđena iz policije.

Sa hapšenjem nije bio upoznat ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović, opozicioni ministar u „vladi izbornog poverenja“.

Nije saopšteno da bilo koja politička organizacija stoji iza navodnog pokušaja izazivanja nereda u Crnoj Gori tokom izbornog dana.

U delu opozicije optužuju „centre vlasti“ za pokušaj stvaranja atmosfere „državnog udara“ i traže da se ta situacije do kraja rasvetli.

„Stvorena je atmosfera državnog udara. Atmosfera je uticala na slobodno izjašnjavanje građana Crne Gore“, rekao je noćas nakon objavljivanja rezultata izbora jedan od funkcionera opozicione koalicije Ključ Neđeljko Rudović.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*