Hapšenja lopova u Nišu i okolini

U poslednja tri dana pripadnici Policijske uprave MUP-a Srbije u Nišu uhapsili su dve osobe osumnjičene za razbojništva i teške krađe, a protiv jedne osobe podneta je krivična prijava zbog istih dela

Uhapšenje dve osobe osumnjičene za razbojništva i teške krađe; Foto: MUP Srbije

 

Prijava je podneta, saopšteno je, protiv mladića iz Niša starog 23 godine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu. On se sumnjiči da je u periodu od 10. do 12. avgusta ove godine provalio u veliko skladište jedne poznate niške firme i iz njega odneo proizvode milionske vrednosti. Policija ističe da je ovaj dvadesetrogodišnjak napravio otvor u zidu magacina gde je skladištena roba tog preduzeća i iz njega, vraćajući se više puta odneo veliki broj „baliranih” kocki bakra. Ukradeni bakar se procenjuje na oko 27.000 evra, ili preko 3,2 miliona dinara.

U jučerašnjem sapštenju navodi se i hapšenje T.A. (27) za koga postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo razbojništvo i više teških krađa. U septembru i oktobru on je napao tri žene i od njih oduzeo zlatne lančiće čija se vrednost procenjuje na oko 70.000 dinara, a od jedne žene osim lančića na silu je oduzeo i mobilni telefon. T.A je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, gde je protiv njega pokrenuto krivično gonjenje.

Uhapšen je, saopštila je Informativna služba niške PU i M.Lj.(25) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teške krađe. Sumnja se da je uhapšeni u noći između 1. i 2. aprila ove godine u selu pored Aleksinca provalio u pomoćne prostorije jednog tamošnjeg porodičnog domaćinstva iz kojih je ukrao motor čija se vrednost procenjuje na oko 450.000 dinara. I on je posle hapšenja priveden, ali u Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*