Građani poklonili nagradu Domu zdravlja

Stanovnici niške opštine Medijana nagrađeni sa 23.000 evra kao drugi u akciji „Uzmi račun i pobedi” kupili ultrazvučni aparat

Nagrađen Dom zdravlja; Foto: M. Bukovac

 

U ovogodišnjoj akciji „Uzmi račun i pobedi” po broju prikupljenih i poslatih fiskalnih računa niška opština Medijana bila je druga u Srbiji, a njeni stanovnici za to nagrađeni su sa 23.000 evra. Zajedno sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije rukovodstvo Medijane organizovalo je anketu među građanima kako i u koje svrhe utrošiti zasluženo dobijeni novac.

 Građani su se izjašnjavali da li za iznos vredne nagrade kupiti sanitetsko vozilo za prevoz štićenika Gerontološkog centra, deset „pametnih” školskih tabli, ili ultrazvučni aparat za Dom zdravlja. Najviše njih izjasnilo se za ovu poslednju varijantu i posle zvaničnog završetka anketiranja kupili smo jedan od najsavremenijih uređaja za dijagnostiku – rekao je za „Politiku” Nebojša Kocić, predsednik opštine Medijana.

Kupljeni ultrazvučni aparat Kocić i njegovi saradnici zajedno sa predstavnicima građana Medijane uručili su direktoru niškog Doma zdravlja prof. dr Miloradu Jerkanu, koji je rekao da će zahvaljujući donaciji građana ove jedinice lokalne samouprave znatno biti unapređen proces dijagnostike u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Niška gradska opština Medijana najveća je u Srbiji sa oko 100.000 stanovnika, a Dom zdravlja Niš najveća je ustanova primarne zdravstvene zaštite u našoj zemlji.

2 komentara

  1. Ja sam gradjanin Medijane ali prvi put čujem da su „gradjani odlučili“…evo na primer, mene niko ništa nije pitao…da jeste, ne bih glasala da se SNS u ..pardon Domu zdravlja donira već deci za lečenje

  2. Hahaha nagrada u prave ruke…

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*