Grade akva park na ulazu u Nišku Banju

 

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da će naredne nedelje predstaviti investitora koji je zainteresovan da izgradi akva park na ulazu u Nišku Banju, na lokaciji „Lozni kalem“.

akvapark

Perišić je na konferenciji za novinare kazao da je još rano da saopšti ime investitora, ali da je „reč o kompaniji koja na tim prostorima privodi kraju veliki akva park“.

On je dodao da je investitor poslao gradu pismo o namerama i predlog memoranduma o razumevanju.

„Stručne službe grada razmatraju predlog memoranduma. Investitor je zainteresovan za gradnju otvorenog i zatvorenog dela akva parka“, kazao je Perišić.

Na lokaciji „Lozni kalem“, dodao je Perišić, planskim dokumentima planirana je gradnja akva parka na površini od 6,5 hektara, prenosi agencija Beta.

„Lozni kalem“ obuhvata 15 hektara zemljišta pored desne strane puta ka Niškoj Banji, a ideja o izgradnji akva parka na ovoj lokaciji datira još iz 2003. godine.

Grad Niš prodavao je to zemljište investitorima zainteresovanim za gradnju akva parka dva puta, najpre 2005, a potom 2010. godine, ali oba puta su najave gradnje ostale samo „mrtvo slovo na papiru“.

Jedan komentar

  1. I to su stigli da slazu pred glasanje…

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*