SKUPŠTINA GRADA Glasanje za v.d. direktora Divljane trajalo tri minuta koštalo 150.000 dinara

 

Najkraća sednica Skupštine grada Niša koštaće građane 150.000 dinara. Reč je o nastavku jučerašnje sednice sazvane po hitnom postupku koja je zbog osipanja odbornika i posledičnog nedostatka kvoruma prekinuta.

Foto: gradjanin.rs

Foto: gradjanin.rs

 

Odbornici su sinoć izabrali Branislava Ničića za v. d. direktora niške Hitne pomoći, a jutros su se okupili samo za glasanje o izboru Nebojše Stojanovića za vršioca dužnosti direktora dečejg odmarališta Divljana.  Stojanovića su kandidovali naprednjaci iako nema ni dan radnog iskustva, a posle kritika opozicije i gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije krio da nije zbog toga srećan.

Opozicija za otežano funkcionisanje parlamenta krivi “krizu gradske vlasti”.

Očigledno da skupštinska većina ne radi svoj posao. Mislim da postoji jedna bahatost u izboru direktora, koji nemaju nikakve uslove da bi to bili, kaže Dragoslav Ćirković iz SDS-a.

Međutim, zamenik predsednika Skupštine grada Nenad Stanković, koji je predsedavao sednicom, smatra da je u parlamentarizmu normalno da skupština ostane bez kvoruma.

– Desilo se da su nekim odbornicima iskrsli neki problemi, tako su nam bar rekli. Zato je vladajuća koalicija ostala bez kvoruma. Nema reči ni o kakvim problemima u funkcionisanju vladajuće koalicije, što smo pokazali i sada obezbeđivanjem 32 odbornika, kaže Stanković.

Opozicija je u sredu popodne bila u sali sve do glasanja za v. d. direktora Divljane.

Nemoguće je skupstina i dejan jovanovicrekonstruisati u kom je trenutku iz sale izašao ključni odbornik koji je “oborio” kvorum i da li je bio iz opozicije ili vlasti.

– Nisam učiteljica pa da “delim packe”. Kao što sam rekao da će odbornici opozicije morati da izađu pred svoje birače, tako će i odbornici iz vlasti morati da izađu pred birače, da ne ispadne da samo kritikujem opoziciju a kažem da su moji odbornici najbolji. Nisu, i ja nemam više želje da “tuđ sram sramim” –  rekao je novinarima šef odborničke grupe SNS-a Dejan Jovanović.

Inače, bivši direktor Divljane Despot Despotović podneo je ostavku pre više od dva meseca, ali je tek sada vladajućoj koaliciji uspelo da mu izaberu zamenika. Prvo je menjan kandidat, a onda u dva navrata zbog nedostatka kvoruma odlagana sednica Odbora za imenovanje.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*