Gde je zastao “Novi Niš”?

 

Kompanija „Clean Earth Capital“ tvrdi da se i dalje se muči sa dobijanjem građevinskih dozvola za lokaciju bivše kasarne “Bubanjski heroji”, gde je već odavno trebalo da nikne velelepni stambeno-poslovni kompleks “Novi Niš”.

Foto: facebook.com/NOVI-NIS-Project

Foto: facebook.com/NOVI-NIS-Project

 

Na svojoj Fejsbuk stranici objavili su da još čekaju odobrenje iz resorne Uprave i od gradonačelnika kako bi mogli da podnesu zahtev za građevinsku dozvolu. Pred kamere neće – kažu da je vlasnik kompanije u inostranstvu zbog božićnog odmora.

Ali u telefonskom razgovoru za TV Zona plus tvrde da su dostavili svu neophodnu dokumentaciju kako bi ušli u objedinjenu procedure dobijanja gradjevinske dozvole. I to za gradnju po fazama – na dva od ukupno 15 hektara zemljišta. Dodaju da su dobili samo izveštaj komisije za planove grada Niša koja traži izmenu plana detaljne regulacije.

U Uprave za planiranje i izgradnju kažu da „Clean Earth Capital“ još nije dobila građevinsku dozvolu, “zato što je Komisija za planove grada Niša dala negativno mišljenje na urbanistički projekat.”

“Urbanistički projekat je uslov za dobijanje lokacijskih uslova, a oni za su uslov za građevinsku dozvolu. To je stanje danas”, objasnio je načelnik Rodoljub Mihajlović.

Inače, ugovor između grada Niša i američke kompanije „Clean Earth Capital“ o kupoprodaji zemljišta potpisan je još januara 2012. godine. Američkа kompаnijа trebalo je da u izgradnju uloži oko 60 miliona evra.

Američki ambasador Majkl Kirbi je pre dva i po meseca u Nišu najavio da bi izgradnja tog kompleksa mogla da počne do kraja godine, ali da je problem u dobijanju dozvola.

4 komentara

  1. Dozvolu oni mogu da dobiju i za dva sata, samo treba da se podmazu odredjena „vrata“!

  2. ко није прошо улицом испред касарне у саобраћајном шпицу , тај не зна шта је прави пакао. како су замислили да бубањ функционише нормално када је и сада уско грло око пиротске рампе. па када нови ниш бубе у функцији(ако икада и буде), сатима ће се људи провлачити тим делом док не стигну до ул.обилићев венац, а и ту није сјајно ни сада. док се не направи одговарајући саобраћајни приступ , који ће одговарати фрекфенцији саобраћаја која се планира , никако не треба почињати са било каквом изградњом!

  3. Na sajtu Uprave za planiranje i izgradnju: http://www.ni.rs/gradska-uprava/uprave-i-sluzbe/upi/ možete preuzeti lokacijske uslove za „CLEAN EARTH CAPITAL SERBIA“ доо od 23.12.2015. godine. U njima možete da pročitate da žele da grade mimo ranije potvrđenog Urbanističkog projekta.

  4. Da je Beograd u pitanju odmah bi pohrili za novcem i mdernizacijom a Nis je nebitan i neko koci.Sve sami glupaci i kreteni neko zeli da ulozi novac da dobijemo moderniji Nis ali se nadju neki pametnjakovoci koji izmisle neki jebeni razlog zbog cega ne moze

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*