Foto vest: Rovče očišćeno, al’ greota što propada

 

Opština Crveni krst platila je košenje i sečenje trave, visokog šiblja pa i formiranih stabala u Rovčetu, nekadašnjim sportskim terenima pored zidina Tvrđave koji su bili stecište na hiljade mladih.

Foto: gradjanin.rs

Foto: gradjanin.rs

 

Na tom mestu se nekada odigravalo nadaleko čuveno takmičenje u fudbalu „Majski turnir“ gde je bilo više publike nego na nekim sadašnjim utakmicama FK “Radnički“ na stadionu Čair. U rovčetu na jednom terenu nedostaje jedan gol, a drugi teren je zauzeo „Parking servis“.

Što bi Nišlije rekle, prava je greota što propada ovaj prostor naspram glavne autobuske stanice u Nišu jer već petnaestak pa i više godina ničemu ne služi, sem u svrhu javnog toaleta, a ima i dosta đubreta. Više od jednog hektara potpuno je neiskorišćeno, iako se nalazi praktično u centru grada.

foto: Davorin Dinić (Senke starog Niša 2)

Foto: Davorin Dinić (Senke starog Niša 2)

 

Nekadašnje svlačionice ispod tribina koje su trošne imaju cevovode za kanalizaciju i za pijaću vodu, tako da je u ovom slučaju potrebna dobra volja i ne mnogo para za uklanjanje trošnih tribina i dezinfekciju terena.

Svakako uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i opštine , ovo mesto može nekoliko desetina volontera da očisti za jedan dan, a idealno je za sportske terene, organizovanje koncerata pa čak i selidbu sadašnje „Cvetne pijace“ da bi se napokon „otvorila“ Beogradska kapija.

Jedan komentar

  1. Kakva bre pijaca… Eno ga otc pa nek idu tamo. Beogradska kapija mora biti čista a teren vraćen u prvobitno stanje i da i dalje bude mesto za sport i javne skupove… Pijace na sve strane ko da ih je malo…

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*