FK Radnički obeležava 95 rođendan, cilja povratak u Evropu

Fudbalski klub Radnički, ponos grada Niša, ove godine obeležava 95 godina svog postojanja, a zvanična proslava krenula sinoćnom svečanom večerom

 

Za tih 95 godina Radnički je prolazio kroz razne faze. Bio je zabranjivan, osporavan, uzdizao se, padao, postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih godinu dana stao na noge, očvrsnuo na svim nivoima i krenuo krupnim koracima ka renesansi i izlasku na međunarodnu scenu.

Domaćin svečanosti bio je vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković, koji je naglasio  značaj našeg kluba za čitavu Srbiju.

Radnički je brend Niša i Srbije i kao takav mora biti prisutan u svim poljima društvenom života. Ova večera je dokaz da smo veliki klub, koji ima odgovornost prema svima koji su uz njega. Prisustvo čelnika grada, kompletnog rukovodstva, legendarnih fudbalera koji su 80-ih godina prošlog veka proslavili Radnički u Evropi, sadašnjih fudbalera, stručnog štaba, novinara i istaknutih niških privrednika, govori da smo na pravom putu da vratimo Real sa Nišave tamo gde mu je mesto. Veoma sam zadovoljan odzivom na večeri, utisci su sjajni, a mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da promovišemo klub nizom društvenih aktivnosti. Uveren sam i da će naši fudbaleri nastaviti sa dobrim partijama u prvenstvu i da ćemo se u maju radovati izlasku na međunarodnu scenu– rekao je Marković.

Skupu se obratio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

-Radnički i grad Niš su u neraskidivoj vezi i naša pomoć klubu će i dalje biti na najvišem mogućem nivou. Zadovoljstvo mi je kada na jednom mestu vidim ove ljude, koji su, svako na svoj način, utkali sebe u istoriju Radničkog. Pred vama su veliki izazovi, znamo da neće biti lako, a mi smo tu da vas podržimo. I sam sam pre nekoliko godina bio na funkciji predsednika Radničkog i moram da priznam da mi je to bio najteži posao koji sam obavljao– kazao je Bulatović.

Trener Radničkog Boban Dmitrović rekao je da preuzima punu odgovornost za rezultate ekipe.

– Crta se podvlači posle 37. kola, budite strpljivi, a ja verujem da ćete biti ponosni na nas. Fudbaleri i ja imamo zajedničku želju, a to je da u godini jubileja pridružimo i naše slike fotografijama istorije Radničkog, naveo je on.

Ivica Tončev, koji je zbog funkcije u Ministarstvu spoljnih poslova zamrzao predsedničku funkciju u Radničkom, ponovio je da je dug smanjen i rekao da je novo rukovodstvo učinilo mnogo za klub, ali da mu tek sledi ozbiljan posao.

– Dug kluba na dan dolaska ovog rukovodstva bio je dva miliona evra, a sada je smanjen na 800.000. Uz sve poteškoće oko finansija stvoren je ozbiljan sastav, konkurentan svim timovima u Srbiji. Tokom zimskog prelaznog roka formirana je jača ekipa, koja će, ako sve bude kako treba, obezbediti Radničkom nastup u kvalifikacijama za Ligu Evropa, naveo je Tončev.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*