FK Radnički: Neki misle da su robovlasnici

Čar fudbala, pa i sporta generalno, jeste neizvesnost a svojim ponašanjem dva najveća srpska kluba uništavaju tu lepotu – stoji u saopštenju Nišlija

Foto: M.Bukovac

 

Posle Čukaričkog, podršku Zemunovom obraćanju javnosti, dao je i niški Radnički, čije saopštenje prenosimo u celosti.

– Povodom  perfidnog napada na Fudbalski klub Zemun, Fudbalski klub Radnički ima moralnu obavezu da se oglasi sledećim saopštenjem:

Fudbalski klub Radnički smatra da nijedan klub u Superligi Srbije ne sme da ima bilo kakvu prednost u odnosu na ostale.

Fer igra mora biti prioritet svih, tako da je nedopustivo da se pojedini klubovi ponašaju kao da su u robovlasničkom društvu. Tako da medijski ‘išibaju’ svakog ko svojim radom i trudom ugrozi nešto što smatraju svojim vlasništvom, na primer pobedu koju su oni unapred proglasili svojom.

Čar fudbala, pa i sporta generalno, jeste neizvesnost a svojim ponašanjem dva najveća srpska kluba uništavaju tu lepotu. Po pitanju finansijske pomoći koju dobijaju neuporedivi su sa drugima, ali kada se izađe na teren to nema presudni uticaj i ne definiše unapred pobednika.

Da je tako onda ne bi ni postojala Superliga, već bi oni odmah na početku mogli da međusobno podele pehare.

U tom smislu, nedopustiv je pritisak dva najveća srpska kluba na sve fudbalske instance, kako bi svi igrali onako kako oni sviraju – stoji u saopštenju niškog superligaša.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*