Fabrika Cumtobel u Nišu pokrenula deo proizvodnje

Austrijska kompanija Cumtobel (Zumtobel Grupa) saopštila je da je počela serijsku proizvodnju komponenti za osvetljenje u fabrici u Nišu, koja će zvanično biti otvorena krajem septembra

Foto: M.Bukovac

 

U niškoj fabriki Cumtobela, čija je izgradnja počela jula prošle godine, proizvodnja svetiljki će početi krajem avgusta.

„Nova fabrika Cumtobel grupe u Nišu igra ključnu ulogu u usmeravanju kompanije prema budućnosti i uspešnosti. Naš novi proizvodni pogon je važan dodatak sadašnjoj proizvodnoj mreži Grupe sa kojim smo dobili priliku da snabdevamo naše glavno evropsko tržište i time na idealan način isporučimo potrebne usluge našim kupcima“, rekao je izvršni direktor Cumtobel grupe Alfred Felder.

Kako je saopšteno, Felder je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o napretku investicije te austrijske kompanije u Srbiji, što je „još jedan jasan dokaz uspešne saradnje Cumtobela s državnom i lokalnom administracijom u Srbiji“.

Fabrika Cumtobela u Nišu će do kraja septembra imati oko 350 radnika, a plan je da u narednih nekoliko godina u njoj radi 1.100 ljudi.

Vrednost te investicije je oko 30,6 miliona evra.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*