I EasyJet i Pegasus zainteresovani za letove iz Niša

 

Da je najavljen dolazak Ryanair-a u Niš, kao i prošlogodišnji dolazak Wizz Air-a, izazvao interesovanja i kod ostalih avio-kompanija potvrđuje i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović gostujući na TV Kopernukusu.

Foto: easyjet.com

Foto: easyjet.com

 

Govoreći o novim avio-kompanijama, Đurđanović je rekao da je Pegasus iskazao interesovanje za liniju do Istanbula i da je EasyJet zainteresovan za linije do Engleske.

– Pegasus je zainteresovan za letove do Istanbula, tu je EasyJet koji drži područje Engleske. I ove trenutne dve avio-kompanije (Wizz Air i Ryanair) su sasvim dovoljni za Niš i ovaj region, jer nikad ne dolaze sa pokretanjem malog broja destinacija. Kada to rade, rade nakon razrade postojećih linija u periodu godinu dana, i ako popunjenost kapaciteta bude preko 90% kao što je slučaj sa avionama Wizz Air oni razmišljaju o otvaranju novih linija. – izjavio je Đurđanović za TV Kopernikus

Direktor Đurđanović ocenio je da se aerodrom već pozicionirao kao sekundarni aerodrom u Srbiji i kao pravi low cost aerodrom koji je opredeljen da samo sa niskotarifnim avio-prevoziocima pregovara, pre svega što za razliku od nacionalnih avio-kompanija nude putnicima niže cene avio-karata i nisu toliko zahtevni po pitanju određenih uslova koje aerodrom mora da ispuni.

Inače, nedavno je direktor Turističke Organizacije Niš Uroš Parlić izjavio da bi uskoro i treći niskotarifni avio-prevoznik mogao da poleti sa niškog aerodroma, pritom pominjajući Norwegian i Eurowings.

Podsetimo da Wizz Air sa niškom aerodroma leti na redovnim linijama do Bazela i Malmea, a da od 1. odnosno 20.avgusta startuje sa novim destinacijama i to do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Najveća niskotarifna avio-kompanija pokrenuće svoj prvi let za Berlin 4. septembra, dok će od zimskog reda letenja startovati do Diseldorfa (Weeze), Bratislave i Milana (Bergamo).

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*