Dvanaestogodišnji dečak ukrao autobus i vozio ga po Nišu!

Jedan dvanestogodišnji Nišlija izazvao je u nedelju pravu senzaciju jer je ukrao autobus i vozio ga po čitavom gradu kao pravi profesionalac, sve dok ga nije zaustavila saobraćajna policija

Foto: gradjanin.rs

 

Iako se kretao najprometnijim saobraćajnicama, mališan nije „zakačio“ ni pešake ni druga vozila, pa je ukradeni autobus bez ogrebotine vraćen vlasniku.

Ovaj nestašluk, koji je mogao skupo da košta i vozača i druge učesnike u saobraćaju, proći će bez kazne jer su deca mlađa od 14 godina potpuno krivično neodgovorna.

Nesvakidašnja krađa dogodila se u nedelju nešto posle 12 sati u Beogradskoj ulici, u blizini glavne autobuske stanice. Dečak se ušunjao u autobus požarevačkog prevoznika „Arriva“, upalio motor i krenuo u „promenadu“, saznaje Telegraf.

Šef niške poslovnike ovog prevozničkog preduzeća Srđan Cekić, priznaje da se šokirao kada je saznao ko im je ukrao autobus. On navodi da je autobus bio prazan kada je mališan ušao u njega, i da je ga je upalio ključevima koji su bili u bravi. Prema njegovim saznanjima vozio je pet, šest kilometara, dok nije zaustavljen.

Dečaka je patrola saobraćajne policije zaustavila u Hilandarskoj ulici s obzirom na to da im je bilo čudno to što se autobus našao na tom mestu gde nije ruta javnih prevoznika.

S obzirom na to da kradljivac ima samo 12 godina, umesto krivične prijave, policija je samo uputila obaveštenje o događaju Višem javnom tužilaštvu.

Za sada nema informacija gde je i kako maloletnik stekao vozačko znanje. Jedino što se zna da je reč o detetu bez roditeljskog staranja o kome brine hraniteljska porodica.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*