DRAMATIČNA POTRAGA KOD NIŠA Brat nestalog Nenada: Dovikivali smo se, a onda se IZGUBIO U MEĆAVI

Brata volim najviše na svetu, ne gubim nadu da je živ i da ćemo ga naći. Roditelje smo izgubili u mladosti i od 1996.godine on mi je jedina porodica, kaže Milibor Radić (35) brat Nenada Radića (32) iz Gornjeg Komrena koji je 6. januara ujutru nestao u strašnoj snežnoj mećavi u ataru ovog niškog sela

Nestali Nenad Radić Foto: Facebook

 

Kako piše blic.rs, braća su se sa još dvojicom drugova pošli u šumu po badnjake ali je u povratku traktor je ostao ukopan u snegu. Krenuli su pešice a Nenadu se u mećavi izgubio svaki trag, iako od mesta nestanka do prvih kuća ima oko jednog kilometra.

Pripadnici niške policije, žandarmerije, sektora za vanredne situacije i gorske službe juče su, četvrti dan zaredom pretraživali svaki pedalj terena na mestu nestanka, gde je Nenadov mobilni telefon poslednji put lociran, ali od nestalog čoveka ni traga ni glasa. Uprkos polarnom vetru koji je na minus 15 stepeni Celzijusa štipao za lice kao klješta, spasioci su pretražili korito zaleđenog potoka, obližnje njive, poljane, bunare za navodnjavanje, grmove, šumarke ali – bezuspešno.

– Nikada nisam video veće nevreme. Neša je vozio traktor a mi smo bili u prikolici. Mi smo u šumi pili vino, on nije pio jer ne pije alkohol. Traktor nije mogao kroz smet i morali smo pešice. On je hteo da ispusti vodu iz hladnjaka da ne bi smrzla. Rekoh mu, pusti traktor daj da spaSavamo živote, dobićemo hipotermiju. Imali smo osećaj da je minus 40 stepeni Celzijusa jer je duvao strašan vetar. Mećava je bila tako jaka da se na metar i po ništa nije videlo – počinje priču Milibor.

Printscreen youtube

 

Dvojica drugova Bojan I. (48) i Saša I. (37), krenuli su pešice ka naselju, koje je bilo udaljeno ne više od kilometer.

– Išao sam za njima. Morali smo da uletimo u jednu kolibu da se malo ogrejemo. Mislio sam i Nenad će za nama svaki čas. Dovikivali smo se, čuo sam da mi odgovara ali nisam mogao da ocenim koliko je udaljen. Zapalili smo vatru, ja sam od premora zadremao nekoliko minuta kada me je neko probudio. Morali smo da krenemo kako se ne bi smrzli. Mislio sam on je već otišao ka kući koja je nešto više od kilometer od tog mesta. Nisam ni slutio da nešto drugo može da se desi jer je on najbolje nas poznavao taj teren. Ne znam šta se desilo. On na jedno oko vidi samo 60 odsto, možda se dezorjentisao. Kada sam stigao kući, istuširao sam se da se ugrejem i onda me je san savladao. Kada sam video popodne da brata nema, pozvao sam policiju – priča Milibor.

 

Ceo tekst možete pročitati na: blic.rs

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*