DRAMA NA ČAIRSKOM BAZENU: Spasilac izvukao kupača sa dna bazena

Dežurni spasilac na bazenima niškog Sportskog centra „Čair“ Petar Petrović spasio je danas oko 13.30 časova iz bazena kupača starog oko 30 godina koji je izgubio svest dok je plivao u bazenu

Ilustracija

 

On ga je po pravilima struke izvukao iz bazena i započeo ukazivanje pomoći do dolaska Hitne pomoći koja ga je prevezla u Urgentni centar u Nišu. Incident se desio u najvećem bazenu olimpijskih dimenzija koji je dubok više od dva metra.

– Video sam kupača koji je plivao, a nakon toga kako se nalazi na dnu bazena. Pomislio sam da je zaronio i nastavio da ga pratim. Posle petnaestak sekundi skočio sam da proverim o čemu se radi jer se nije pomerao. Kada sam ga izvukao iz bazena, bio je u nesvesnom stanju. Stavili smo ga u takozvani koma položaj, okrenutog na bok i odmah započeli ukazivanje pomoći. Do dolaska Hitne pomoći mu se povratio puls i bio je u polusvesnom stanju tako da je uspeo da kaže svoje ime. Hita pomoć ga je na nosilima odnela sa bazena – ispričao je za Blic ovaj spasilac nakon incidenta.

Hitna pomoć je kupača prevezla u Urgentni centar.

Kako navodi direktor SC „Čair“ Dragan Perić, kupač je u svesnom stanju odvezen u bolnicu sa bazena, nakon čega mu je u Urgentnom centru ukazana prva pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

– Pokazali smo da smo stručni za ovaj posao i da kupači mogu da budu bezbedni na našim bazenima – izjavio je Perić.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*