Dr Zoran Radovanović: Smanjene liste čekanja na operacije (VIDEO)

 

Prošle godine investirano je 250 miliona dinara, a ove godine nastavlja se investicioni ciklius i izgradnja novog kliničkog centra. Sa klinikom za transplantaciju i kardiovaskularnu hirurgiju, koja već uveliko radi, smanjene su liste čekanja na operacije najtežih srčanih i bubrežnih bolesnika, kaže prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra Niš. 

dr zoran radovanovic

Nedostatak novca i odgovarajućih kadrova osnovni su problemi sa kojima se poslednih godina suočava klinički centar Niš.

I pored besparice i manjka kvalitetnih lekara specijalista, u kliničkom centru Niš se preraspodelom i preuzimanjem lekara rešava ovaj nedostatak.

Pored toga, uz pomoć donatora, nabavljena je skupa medicinska oprema, kaže direktor Radovanović.

Nova klinika za transplantaciju i kardiovaskularnu hirurgiju kompletirala je tim lekara koji svakodnevno obavljaju komplikovane hiruške zahvate: transplantacije bubrega i operacije na otvorenom srcu.

Radovi na izgradnji novog urgentnog kliničkog centra brzo napreduju.  Zahvaljujući saradnji sa resornim ministarstvom, priprema se tim lekara i medicinskog osoblja koji će raditi u ovoj kapitalnoj ustanovi srpskog zdravstva, kaže Radovanović.

Klinički centar Niš ima 3.000 zaposlenih a prošle godine zaposleno je 90 radnika od kojih je 21 lekar i 59 medicinskih sestara.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*