DOGOVOREN prekid blokade Bulevara Cara Konstantina u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović postigli su dogovor sa stanovnicima naselja Nikola Tesla, Prva Kutina i Lazarevo selo o prekidu blokade Bulevara Cara Konstantina

Foto: M.P. ( Novosti )

 

Dogovor podrazumeva obavezu grada da u narednih 10 dana postavi platformu, kojom će na Bulevaru Cara Konstantina, kod skretanja za Nišavsku ulicu, saobraćaj biti usporen – kaže većnik Igor Vojinović. – To će biti odmah urađeno, a trajno rešenje problema je rekonstrukcija Bulevara i postavljanje semafora. Ne možemo da preciziramo rok za postavljanje semafora jer postoje imovinsko – pravni problemi. Naime, neophodno je da određeni stubovi budu na imovini privatnih lica i potrebno je da za to dobijemo dozvole. Najvažnije da povećamo bezbednost saobraćaja.

 

Predstavnici građana koji su blokirali saobraćaj u četvrtak, zadovoljni su postignutim sporazumom.

Mislim da je ovaj problem mogao i ranije da se reši. Da je to urađeno na vreme, bio bi sprečen udes u kome su u četvrtak povređene četiri devojčice – kaže Slavica Nikolić iz Niške Banje.

Ipak, građani ne isključuju mogućnost da, ukoliko gradske vlasti ne održe dogovor, ponovo organizuju proteste.

Sve je stavljeno na papir i očekujemo da se realizuje u narednih deset dana – ističe Vojkan Petković iz naselja Nikola Tesla. – Ukoliko dogovor ne bude ispoštovan, ponovo ćemo blokirati ulicu.

 

U delegaciji žitelja Niške Banje koja je pregovarala sa čelnicima grada o rešavanju saobraćajnih problema u Bulevaru Cara Konstantina bili su i roditelji povređenih devojčica, Slobodan Slobodnjak i Milan Musić.


SEMAFOR VEĆ KUPLjEN

Foto: Milan Petković (Novosti)

 

Grad Niš je kupio semafor i ostalu prateću opremu pre sedam meseci, ali tehnički uslovi i pravno – imovinski odnosi bili su problem da on bude postavljen – tvrde u kabinetu gradonačelnika. Svakog dana 350 do 400 dece iz naselja Nikola Tesla, Prve Kutine i Lazarevog sela prelaze Bulevar Cara Konstantina.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*