Đorđević: Očekujem senior kartice i u Nišu, a u ponedeljak svim penzionerima po 5.000

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević očekuje da će akcija koju je pokrenuo Beograd o senior karticama za penzionere koja će im omogućiti brojne popuste, biti proširena i na Novi Sad i Niš, kao i na druge gradove u Srbiji,te najavljuje da će u ponedeljak svim penziorima biti uplaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara

Ilustracija

 

On je rekao da je ideja o senior karticama za penzionere odlična, te da najstarjim sugrađanima treba izaći u susret, a da je i ovo jedan od načina.

Postoji, kaže, veliko interesovanje penzionera za senior karticu, a do sada se prijavilo 25.000 penzionera.

Navodi da je jednostavan način dobijanja senior kartice, te da je potrebno popuniti formula, nakon čega će penzioneri dobiti privremenu, a kasnije organalnu, pravu karticu koja će im biti dostavljena na kućnu adresu.

Ministar kaže da je se sve veći broj kompanija koje se iz dana u dan javljaju kako bi se uključile u akciju.

– Do juče se javilo 52 kompanije. Verujem da će ih biti još mnogo više. U narednoj nedelji možda će ih biti još 20 ili 30, kaže Đorđević.

Naveo je da će same privatne kompanije proceniti koliko popuste mogu da daju, da oni neće biti fiskni već će moći da se menjaju tokom godine, te da očekuje da će penzioneri pred novogodišnje praznike sigurno dobiti veće popuste.

Podsetio je da će od 1. janura 2018. svim penzionreima biti povećane penzije za pet odsto, te da očekuje u toku iduće godine naznake da bude još povećanja.

 

(Kurir/Tanjug)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*