Direktor niškog aerodroma: Takse za sada ostaju iste

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu Dušan Knežević rekao je za RTS da se prve investicije mogu očekivati već u sledećem mesecu, kao i nova oprema

 

Pre gotovo mesec dana potpisima ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića država je zvanično preuzela upravljanje niškim aerodromom.

Od tada je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome kako posluje aerodrom, da li će se nešto menjati kad je reč o broju letova, cenama i putnicima.

Sa niškog aerodroma trenutno lete tri kompanije, dve najveće niskobudžetske „Vizer“ i „Rajaner“. Prva ima četiri linije, a druga kompanija pet.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dušan Knežević je rekao da sve linije koje su do sada letele u letnjoj sezoni sa niškog aerodroma ostaće i u narednom periodu i biće i u toku letnje i zimske sezone.

Sve avio-kompanije imaju važeće ugovore do 2021, a neke i do 2022. godine, rekao je Knežević.

Govoreći o aerodromskoj taksi, Knežević je rekao da postoje ugovori i nije realno da se desi da se povećaju takse.

– U saradnji sa resornim ministarstvom radimo na planovima i dugoročnim i za kraći period. Potrebne su nam investicije, istakao je Knežević.

Prema njegovim rečima, prve investicije mogu se očekivati već u sledećem mesecu, nova oprema i brzo će uslediti rezultati.

Za 15. novembar je najavljena linija Beč–Niš. Sa niškog aerodroma leteće kompanija „Vizer“ do Beča.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*