DETALJI NEVIĐENE TRAGEDIJE U NIŠU: Voz udario u autobus, petoro poginulo i 27 povređeno

Na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo voz udario autobus, vozilo prepolovljeno. Sedam osoba teže i 20 lakše povređeno, svi su zbrinuti i ekipe Hitne pomoći prevoze ih u obližnje bolničke centre

Foto J.Ćosin

 

Stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati jutros u selu Donje Međurovo kod Niša kada je na pružnom prelazu voz udario autobus! U užasnoj nesreći je poginulo petoro ljudi, troje odraslih i dvoje dece. Povređeno je najmanje 27 osoba.

U autobus „Nišekspresa“, u kome je bilo puno dece koja su išla u školu, udario je putnički voz koji saobraća na liniji Niš – Prokuplje. Od siline udarca zadnji deo voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Direktor Hitne pomoći potvrio je za oko 10 časova da ima troje poginulih, a da je sedam osoba teže i 20 lakše povređeno. U međuvremenu je u Urgentnom centru na operacionom stolu preminula jedna žena.

U niškom Kliničkom centru Tanjugu je rečeno da je zbrinuto više od 20 osoba i da je dijagnostika u toku

Prizor na mestu nesreće je stravičan, autobus je prepolovljen. Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci morali su da izvlače povređene iz autobusa.

Obustavljen je železnički i drumski saobraćaj. Inače, na ovom pružnom prelazu postoji znak upozorenja Andrejin krst.

 

Foto: J.Ćosin

 

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu kod mesta Donje Međurovo stradalo pet osoba, dok je 27 ljudi teže i lakše povređeno.

Rebić, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode i koji je razgovarao sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani, istakao je da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nezgode i da će odgovorni biti procesuirani.

U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta“, rekao je Rebić.

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

Rebić je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*