Delije unakazile Čair! Pogledajte na šta liči stadion Radničkog u Nišu!

 

Huligani su polomili čak 260 stolica na stadionu u Nišu

sportal.rs

sportal.rs

 

Niš se u proteklih nedelju dana pokazao kao odličan domaćin velikih i organizaciono zahtevnih sportskih manifestacija najvišeg ranga. U gradu na Nišavi je od četvrtka do nedelje održan finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, kao i utakmica 16. kola JSL Radnički – Crvena zvezda.

U Košarci je trijumfovala Crvena zvezda, dok u fudbalu nije bilo pobednika jer su „Real sa Nišave“ i crveno-beli podelili bodove. Tokom sportskih nadmetanja veliki broj ljubitelja košarke i fudbala je bio prisutan na tribinama hale i stadiona „Čair“ i dok se većina ponašala u skladu sa civilizovanim normama, određena grupa je pala na ispitu iz sportske kulture i ponašanja.

Naime, konačan bilans napravljene štete je čak 260 uništenih stolica na stadionu i nešto manji obim vandalizovanih sedećih mesta u hali, ukupno 110, koje će u narednom periodu biti zamenjene.

Niška policija: Prijave protiv Zvezdinih navijača

– Juče su bili iz osiguravajućeg društva, posetili su halu i uradili kompletan izveštaj. Hala je osigurana pa će šteta biti nadoknađena ubrzo. Odvaljeno je dvadesetak stolica, dok je oko 90 stolica, pretežno na severnoj tribini, gde su bili smešteni navijači Crvene zvezde, naprslo, i te stolice takođe treba zameniti – navodi zamenik upravnika Hale „Čair“ Svetislav Jovanović u izjavi za Sportal.

Za razliku od hale, koja je bila osigurana, stadion nema tu vrstu sigurnosti, a i prošao je znatno gore. Čak 260  stolica na „Čairu“ uništeno je u toku utakmice Radnički – Crvena zvezda.

Ukradene su i dve lopte, a šteta je načinjena i u toaletu gde je odvaljen vodokotlić, a i nekoliko ogledala takođe je polomljeno.

sportal.rs

sportal.rs

 

– Tročlana komisija koju su činili Obrad Jovanović, komesar za bezbednost stadiona, ujedno predsednik komisije, Goran Nikolić, upravnik stadiona i jedan predstavnik MD Gradnje u čijoj se nadležnosti nalazi stadion, u utorak su obišli stadion. Ustanovljeno je da je na severnoj tribini polomljeno 260 stolica – rekao je član Upravnog odbora Radničkog Bojan Marinković.

Komesar za bezbednost Obrad Jovanović dodao je da će fudbalski klub Radnički poslati dopis Fudbalskom savezu Srbije u kome će zahtevati da se šteta nadoknadi.

– Fudbalski klub Radnički poslaće dopis fudbalskom savezu Srbije u kome će zahtevati da se šteta nadoknadi. Neka savez posle to naplati od Crvene zvezde – navodi Jovanović.

Navijači Crvene zvezde na izlazu iz Niša takođe su ostavili svoj potpis. Oni su na izlazu iz grada kod „Kazneno popravnog doma“ odvalili stub na kome je stajao znak za pešački prelaz.

Jedan komentar

  1. Sve to treba na robiju! Kakve delije, sve su to najobicniji slepci, balavci nedopravljeni.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*