Dekanka Filozofskog fakulteta prva među svojim kolegama dala podršku protestima (FOTO)

Natalija Jovanović, dekanka Filozofskog fakulteta prva je među svojim kolegama po funkciji na Univerzitetu u Nišu koja je javno dala podršku studentsko – građanskim protestima

 

Ona je šetala zajedno sa studentima i građanima, a u društvu sa Branislavom Stevanovićem i drugim kolegama s Filozofskog i drugih fakulteta. U koloni je do sada viđen jedan broj profesora, ali drugi dekani na Univerzitetu u Nišu to do sada nisu učinili.

Studenti su najpametniji deo nacije i ako njima ne damo podršku sada, onda se postavlja pitanje etike – rekla je Jovanovićeva.

Studenti su sinoć prošli Obrenovićevom ulicom, a preko Trga kralja Aleksandra i Dušanove ulice prošli su pored narodnog pozorišta. Uz bubnjeve izveli su akciju „O(ne)svesti se“ na Obilićevom vencu.

 

Natalija Jovanović, dekanka Filozofskog fakulteta

 

Protest je zakazan i za danas kada se navršava deset dana od početka šetnji. Protest pod nazivom „Protiv diktature“ se odvija jer jedan deo građanstva smatra protekle predsedničke izbore neregularnim, ali i zbog sveopšte degradacije moralnih vrednosti, pada standarda i katastrofalne političke scene u Srbiji. Studenti Novog Sada, beograda i Niša imaju jedinstvene zahteve, a to su smene niza rukovodećih struktura u državi – piše gradjanin.rs.

 

2 komentara

  1. Tragikomedija. Ovo je poslednja osoba koja je zaslužila da se pojavi na ovom opravdanom političkom protestu. Bruka i sramota. Politikant koji je sa svojim mužem Bananom uništila sve što je moglo da se uništi u Nišu. Najpre kao član SPO, a zatim i u URS-u. Ojadili su Direkciju za izgradnju Niša. Pošto su izbačeni iz gradske koalicije, sad pokušava da trguje sa SNS-om ne bi li za muža dobila neko javno preduzeće. Jad i beda. Došla je da se slika, a zatim je jutros otišla da provede praznike u svojoj vili u Solunu. Nju ne interesuju studenti, a ni njen Filozofski fakultet. Bori se samo za lični interes. Besramna ličnost.

  2. Kakav bre Platon, Tarabiće ti da citiraš sledeći put.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*