Dečaci koji peru šoferšajbne sve bezobrazniji – IZNUĐUJU NOVAC

Nadležne službe da učine nešto povodom sve bezobraznijeg i agresivnog ponašanja dečaka koji stoje na sredini raskrsnice kod Suda i bukvalno iskaču ispred automobila, što da ti peru stakla, što da ti kucaju na isti tražeći pare…iritirajuće krajnje jer moraš biti posebno obazriv da ih ne udariš pa da odgovaraš, napisala je jedna Nišlijka ovih dana s svom fejsbuk profilu

Objava Nišlijke

 

Ova takoreći tabu tema u gradu prolazi nezapaženo, malo se o njoj govori. I kada se ko od medija dotakne te teme, obično priča navodi na to da su mnoga od dece, ali i starije omladine, socijalno nezaštićeni. I to je zaista tako, ali njihov odnos prema vozačima prelazi granice pristojnosti kada im građani za volanom kažu da ne žele pranje stakala na vozilu. Čuje se tu i po koja psovka.

Pre par godina u Nišu je bilo 65 dece, takozvanih beskućnika. Posle ukidanja svratišta, oni su na ulicama Niša prepuštena sama sebi. Oni čine jednu grupu perača šoferšajbni, i sigurno da nisu svi bahati, ali jedan deo jeste.

 

Sporna raskrsnica kod palate pravde

 

Kontaktirajući sugrađanku, saznajemo da svakodnevno doživljava neprijatnosti jer često tu prolazi.

Pored njih, vrlo agresivna je i grupa koja čisti stakla u Ulici 7.juli, kod crkve Svetog Luke. Ako odbijete čišćenje stakala, obavezno vam dobace „daj nešto sitno“. Kada i to odbijete, sledi psovka. Pojedini vozači, koliko vidim, uključuju brisače, da spreče pranje stakala, ali to je potpuno nenormalno. I šta se događa, i kada im odmahnete rukom „da ne brišu“, ipak to čine na brzinu i dodaju „daj nešto sitno, oprao sam ti stakla“. Sve to nije problem da se dogodi jednom ili dva puta, ali ako svaki dan mesecima imate istu borbu sa njima, onda to zaista nije normalno – priča ova Nišlijka.

 

 

Tomi daju sitno i kad ne opere stakla

 

Na raskrsnici kod Jagodinmalskog mosta u Nišu, stakla svakodnevno pere na automobilima mlađi dečak koga svi znaju pod imenom Toma. On je toliko kulturan i vaspitan, da lepo pita da li može da zaradi koji dinar i učini onako kako vozač želi. Bez agresivnosti, psovki i teških reči, svi ga vozači poštuju. Dešavalo se da mnogi otvore prozor, i daju mu po 10 ili 20 dinara, baš zato što teškom mukom uzima taj dinar i to na normalan i civilizovan način.

 

3 komentara

  1. Ista ta deca koja peru stakla i prose na nasim ulicama idu kuci taksijem. To znam jer radim u taksi sluzbi i bas svako vece zovu da ih nasi vozaci voze do Mramorske.

  2. Pre par meseci, kod Suda, na semaforu prilazi klinac automobilu ispred mog da opere stakla, stariji covek kaze ne treba i odmahuje rukom, a klinac navaljuje, covek pali i brisace, i klinac se pomera, kad se upalilo zeleno svetlo, automobil krece ali mu je prozor otvoren, klinac posto nije dobio nista uzima flasicu i istu skoro prazni na coveka kroz prozor, znaci ziva nekultura i sramota. Osim coveku kod auto pijace kome svaka cast, ostalo nemam reci…

  3. Bas zeznuto, deca otimaju pare, bas mi zao vizaca.
    Mene svu ti klinci znaju jer im redovno dam neki dinar, to vam je jedna kafa mesecno. Bas je trosak dati 100-200 din mesecno. Jedannlitar goriva.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*