“Dani vina i meraka” u Niškoj Banji

 

Tradicionalna manifestacija “Dani vina i meraka” održana je u Niškoj Banji. Marin Krstić iz Sićeva pravi najbolje belo vino, Miodrag Savić iz Jelašnice najbolji je proizvođač crnog vina, a najbolju komovu rakiju u svom kazanu ispekao je Zoran Stojanović iz Ostrovice.

dani vina zonaplus

tvzonaplus.rs

 

Ova manifestacija svake godine održava se u Niškoj Banji pod pokroviteljstvom instituta za voćarstvo i vinogradarstvo i gradske opštine.

Proizvođači vina i rakije, etnolozi, domaćini iz Niške Banje, Niša, Jagodine i Svrljiga – svi na jednom mestu.Okupili su ih Dani vina i meraka u Niškoj banji.

Prethodna godina za proizvođače vina bila je loša, a poplave, kiše, grad i bolesti koje napadaju vinogradarske kulture odrazile su se i na kvalietet grožđa, kažu vinogradari. Ipak, vino i rakija na štandovima nisu manjkali.

I prolaznici su mogli da uživaju u čarima vina i rakije. Na posebnim štandovima besplatno su deljeni kuvano vino, rakija i specijaliteti domaće kuhinje.

A pored promocije svojih turističkih i poljoprivrednih potencijala ima saradnju i sa humanitarnim organizacijama sa kojima organizuje akcije pomoći.

Na posebnom štandu prikupljana je pomoć za decu obolelu od raka u saradnji sa NURDOR-om.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*