I DALJE TRAJE ISTRAGA: Smrt studenta Nikole Albijanića iz niškog naselja Komren misterija DESET godina

Porodica nesrećnog mladića optužuje policiju za njegovo ubistvo, a PU Niš odbacuje odgovornost za ovaj događaj

Foto: Andrija Radičković

 

Ni posle saslušanja preko brojnih svedoka, izveštaja obducenata i nalaza veštaka, još se ne zna čija je ruka i kako je 29. jula 2007. godine iz pištolja ispalila smrtonosni hitac u studenta ekonomije Nikolu Albijanića (20).

Mladić je smrtno stradao gotovo ispred kućnog praga, u niškom naselju Komren, jer se našao usred policijske potere za grupom mladića koji su remetili javni red i mir.

Kada je počeo da beži, začuo se pucanj i Nikola je pronađen mrtav. Policijska uprava u Nišu saopštila je tada da policajci nisu upotrebili vatreno oružje, a da je Albijanić preminuo od povreda nanetih vatrenim oružjem.

 

 

Kod njega je, prema policijskom saopštenju, „zatečen pištolj“ za koji nije imao dozvolu.

Po policijskom objašnjenju, tokom bekstva Albijanića došlo je do ispaljenja metka iz pištolja koji se nalazio u njegovoj torbici i tom prilikom je mladić zadobio smrtonosne povrede.

U međuvremenu, u jednoj od najdužih istraga u istoriji niškog pravosuđa, veštak balističar isključio je mogućnost da je Nikola sam sebe nehatno smrtno ranio ili da je, pištolj za koji se tvrdi da se nalazio u njegovoj torbici, sam opalio.

U veštačenju navodi se da taj tip pištolja sam od sebe ne može da opali, niti da je moguće da se aktivira rukom bez otvaranja torbice.

 

Parastos na groblju u Donjem Komrenu

 

A povodom tužne godišnjice, majka Biba, otac Milan, sestra Ana, rođaci i prijatelji svake godine se okupe pored spomenika Nikole Albijanića. Njegovi najbliži ponovili su da sumnjaju da je počinilac ubistva pripadnik Policijske uprave Niš.

Tvrdnje da se naš Nikola sam ubio iz oružja, koje nije imao u svojim rukama, je presedan – tvrde Albijanići. – Tim pre što je DNK analizom NKTC laboratorije MUP-a Srbije, koju je uradila veštak mr Tamara Novaković, utvđeno da na pišolju nema Nikolinih tragova.

 

Nalaz veštaka

 

Zato porodica nesrećnog studenta javno pita iz kog oružja je ubijen, ko je ubica, zašto se ćuti i u kom pravcu ide istraga, jer se „veštači oružje koje je podmetnuto posle ubistva“?

Dosta je laži o samoubistvu, istina može da izađe na videlo samo posle potpune rekonstrukcije događaja na koju će doći i ubica, pokajati se za počinjeno krivično delo, ili će i dalje biti opasnost za ostale građane Niša, da ne ponovi isto krivično delo – navode najbliži pokojnog Nikole.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*