DAČIĆ UZVRATIO HARADINAJU: Skrati jezik! Niš možeš da vidiš samo u zatvoru!

Bivši šef Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker je radio planski deo posla na „stvaranju albanske države na teritoriji Srbije“, a sada vidimo da je to zapravo koncepcija velike Albanije o kojoj govori bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Dacic

Foto: niskevesti.info

 

On je u Novom Sadu to rekao komentarišući izjavu Haradinaja a ako „Srbija u svom ustavu i dalje bude imala Kosovo i Metohiju, onda bi Kosovo trebalo da odgovori recipročnim merama i u svoj ustav stavi jednu trećinu teritorije Srbije“ – piše list „Kurir“.

„Haradinaj je samo dovoljno glup da o toj koncepciji na glas govori, a svi oni tajno to misle i tajno na tome rade. Ali hvala mu što je rekao, da ceo svet može da vidi šta je njihova koncepcija“, kazao je Dačić novinarima.

On je kritikovao „ceo svet“ što o ovakvim stvarima ćute i što su „gluvonemi kada je Srbija u pitanju“ i zapitao šta bi se desilo kada bi Srbija slične stvari govorila u kontekstu Bosne i Hercegovine, jer je uz njega stajao ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

„Ja bih Haradinaju savetovao da skrati jezik, zato što njegove žrtve… njima nije samo skraćivao jezik, nego ih je ubijao. A Niš može da vidi, kao što ste čuli, samo u zatvoru“, dodao je Dačić.

 

Ramuš Haradinaj; Foto: Youtube.com

 

Time je Dačić aludirao na jučerašnju izjavu potpredsednika Vlade Srbije i ministra policije Nebojše Stefanovića istim povodom, koji je Haradinaju poručio da „Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra„. Uputstva srpskim diplomatama su, kako je Dačić objasnio, da o ovome govore u celom svetu, „bez ustručavanja i milosti“.On je dodao da se o Ustavu, Nišu, velikoj Albaniji i teritorijama priča jer „Albancima trenutno ne ide kako treba“.

Dačić je dodao da je vezano za ovakve izjave „Srbija mirna, ne zato što je slaba, već zato što je jaka“. „Nikad ne reagujete baš na svakog komarca koji vas ujede, ali kada jednom reagujete, onda je kraj, zato ih i pozivam da se prizovu pameti“, kazao je Dačić.

 

 

 

(Kurir/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*