Dačić: Trpimo velike pritiske sa Zapada zbog centra u Nišu

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić posle susreta sa ruskim zvaničnicima u Moskvi poručio: Ako zbog humanitarnog centra u Nišu treba da se plaši cela zapadna hemisfera, onda smo mnogo nisko pali

 

– Mislim da su svi na svetu čuli za humanitarni centar u Nišu koji, inače, čini petoro Srba, četvoro Rusa, nekoliko vozača, prevodilaca i jedna sabaka, odnosno pas. Ako je to špijunski centar kog treba da se plaši cela zapadna hemisfera, onda mislim da smo mnogo nisko pali, poručio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji se danas u Moskvi sastao sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i potpredsednikom vlade Dmitrijem Rogozinom.

– Očigledno da postoji velika antiruska histerija u zapadnim zemljama i da se sve tumači kroz to da Rusija ima veliki uticaj na naš region i da oni misle da je taj uticaj štetan, naveo je on.

Dačić je rekao da Srbija upravo oko pitanja diplomatskog statusa za angažovane u niškom centru, ali i zbog industrijskih zona za ruske fabrike u našoj zemlji, trpi velike pritiske sa Zapada.

– Amerika direktno kaže da će to biti tumačeno kao antiamerički akt. Zato će Vlada, u želji da te stvari ne izazivaju probleme našoj spoljnopolitičkoj poziciji, dobro analizirati celu situaciju i doneti odluke.

 

 

(Novosti)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*