DA LI STE ZNALI koliko su Sarajevo i Niš slični?

Srdačnost i gostoljubivost naroda bila je odlika Sarajeva i Niša u staroj Jugoslaviji. Ova dva grada su uvek nekako bila slična po mentalitetu bez obzira na na sve, a to nam potvrđuje i Sarajlija, Predrag Zlikovac koji sada živi u Nišu. Slike nekada možda govore više od reči tako da je Predrag  priredio sličnosti dva grada ali u slikama

sarnis1

sarnis2

 

Sličnost Niša i Sarajeva je po meni kao nekadašnjem Sarajliji, a danas Nišliji, zaista velika. Priču ću ispričati drugi put, a sada mogu samo da spomenem Kornelija Kovača, Vladimira Savčića Čobija i druge koji su rođeni u Nišu, a karijeru su nastavili u Sarajevu – kratko komentariše Zlikovac.

 

sarnis3

sarnis4

sarnis5

6 komentara

  1. Morbidno. Ne sjecam se primjera da se povampirena vojska iz Sarajeva godinama izivljavala nad stanovnistvom Nisa. Nemamo mi nista slicno. NI-sta!

    • U tom slucaju ti nista ne znas o Nisu ……….. I glave su nam sekli pa zidali u kulu ……. Sad ne znam da li je pojacanje stiglo direknto iz Turske ili Sarajeva m ali beose neki Turci ………… Tudja nesreca te ocigledno ne boli jer je tudja – pojma ti nemas

  2. Nekad je u Sarajevu i okolini zivjelo vise Srba nego sto Nis ima stanovnika!

  3. Burek ili cepavi? Sarajlije i Nislije definitivno najljubazniji narod

  4. Ma dzaba se raspravljate, to je sad vec sve Albansko

  5. Definitivno je tacno da smo Sarajlije i mi najljubazniji ali tacno je i to da su nam gradovi defnitivno najvise prljavi, nazalost.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*