Čuvena 63. Padobranska iz Niša danas proslavila Dan vojnih padobranaca

Pripadnici 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade danas su u kasarni „Aerodrom” u Nišu, obeležili 14. oktobar – Dan vojnih padobranaca. Govor je održao brigadni general Zoran Veličković

Foto Ivan Krstić

 

Na obeležavanju su bili predstavnici udruženja i porodice poginulih pripadnika, predstavnici Vojske Srbije i crkve. Primetno je bilo da se kao nikada do sada, okupio veliki broj veterana i to ne samo iz Srbije nego iz cele bivše Jugoslavije. Susreti starih drugara i vojnika su bili dirljivi jer se nisu videli mnogo godina.

Na svečanosti je prikazan taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i opreme 63. padobranskog bataljona, dok je više padobranaca izvelo „demo“ skok sa zastavama Republike Srbije, Vojske Srbije, Specijalne brigade i 63. padobranskog bataljona.

Najistaknutijim padobrancima dodeljena su priznanja i uručene nagrade. U sklopu obeležavanja Dana padobranaca u bogoslužbenom prostoru u kasarni „Aerodrom”, u nedelju je održan parastos poginulim pripadnicima 63. padobranskog bataljona i nekadašnje 63. padobranske brigade.

 

Jedan komentar

  1. Svaka cast pravim veteranima i srecan praznik svim vojnim padobrancima. Iritira slika na kojoj su prikazane i osobe koje brukaju i stavljaju ljagu na prave i velike veterane. Motoristi koji se opijaju i tako brukaju oznake koje nezasluzeno nose a nisu ni vojni rok odsluzili. Mogli ste da stavite fotografiju pravih veterana kojih hvala Gospodu ima.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*