CRKVA U NIŠU OBJAVILA CENOVNIK: Ovo su usluge na koje morate da se pretplatite

Jednokratno pominjanje imena je 20 dinara, onaj koj želi da ga sveštenici imenuju tokom 40 dana ovu uslugu će platiti 100 dinara, ista polugodišnja procedura košta 450 dinara, a godišnja 800

Foto – Ilustracija: Pixabay

 

Nišlije koje žele da im sveštenici Crkve časnog krsta pomenu ime tokom liturgije na ovu uslugu moraju da se pretplate.

Na ulazu u ovu svetinju na Novom groblju, naime, istaknut je cenovnik, pa svako može da bira, u zavisnosti od toga koliko ima para, koliko će božije milosti dobiti.

Kako se navodi na listu papira okačenom na izlogu prostorije u kojoj se prodaju sveće, jednokratno pominjanje naplaćuje se 20 dinara po imenu. Onaj koj želi da ga sveštenici imenuju tokom 40 dana ovu uslugu će platiti 100 dinara, ista polugodišnja procedura košta 450 dinara, a godišnja 800.

Starešina Crkve časnog krsta, nije juče bio u bogomolji. Rečeno je da je prezauzet s obzirom na to da sveti vodicu zbog predstojećeg Vaskrsa.

 

Foto – Ilustracija: Pixabay

 

Potez svog nadređenog pokušao je da objasni jedan od službenika Crkve časnog krsta.

Jedna baba je davala spisak sa dvadesetak imena, pa ko bi sve njih pomenuo. Iz tog razloga je odlučeno da se pominjanje imena tokom crkvene službe naplaćuje. To nije nikakva obaveza, već lična želja, pa je u redu i da bude naplaćena – rekao je on za beogradske medije.

 

Mnoge Nišlije kažu da nije mnogo 800 dinara godišnje, ali pitaju – čemu sve to?

 

 

(Telegraf)

4 komentara

  1. Hrišćani razume da je prilog normalna pojava i obaveza, komunisti ukazuju na crkvu dok gule kožu s leđa narodu.

    • Da, komunjare pune crkve, ali bi da svestenici zive od vazduha, a da se oni razmecu „njihovim“ pravoslvljem. Sigurno je da crkva vise nije imala izbora i da je morala da uvede neki red u Bozjoj kuci. Tamo gde ljudi nisu svesni, ne mora ni da idu u crkvu… neka se mole sami. Ali dosta je nipodastavanja crkve i svestenih lica, bez obzira sto i medju njima ima nedostojnih sluzbe koju obavljaju….

  2. Zašto nisu objavili cenovnik : venčanja, krštenja, svećenje vodice za slavu, sahranu, parastosa, i ostalo. O tome ćute, ništa ne govore, zašto i taj cenovnik ne objave ???????????????????

  3. Cemu? Pa ako ne umeju sami da se pomole Bogu, neka plate da to drugi radi za njih.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*