Centar za socijalni rad u Nišu daje pomoć za mlade bračne parove

Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu odobriće do kraja godine bespovratnu pomoć mladim bračnim parovima na selu, kako bi bili ohrabreni da ne odlaze u gradove u potrazi za boljim životom

U pitanju su mali grantovi od 120.000 dinara čija će se vrednost određivati u zavisnosti od konkretnog slučaja. Za prvu godinu planirano je da ovakvu vrstu pomoći dobije pet do sedam porodica.

– Podržaćemo mlade bračne parove koji imaju planove da zasnuju ili prošire neku proizvodnju koja bi davala viškove, bilo da je reč o gajenju voća, pčelarstvu ili turizmu. Ako je uslov da prošire porodicu to da se osećaju dovoljno ekonomski stabilno, onda ćemo i u tome pomoći na ovaj način – kaže za Novosti Zoran Jović, direktor Centra.

On pojašnjava da će se na osnovu stepena uspešnosti za narednu godinu izdvojiti možda i više novca. Pojedine porodice se već javljaju, iako se Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ do sada nije direktno bavio pronatalitetnom politikom.

Timovi stručnjaka ovog centra pružaće i psihosocijalnu podrušku bračnim parovima na selu da ostvare razne druge vidove pomoći koje odobrava Grad Niš.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*