Carinici otkrili rezani duvan i kafu

 

Carinici su 28. marta u akciji dubinske kontrole na auto-putu Beograd-Niš sprečili pokušaj krijumčarenja 105 kilograma rezanog duvana, dok su na graničnom prelazu Trbušnica u jednom automobilu pronašli gotovo 18 kilograma kafe.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

 

Rezani duvan je otkriven u akciji koju su izveli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa saobraćajnom policijom kod naplatne rampe „Nais“, kada je zaustavljen automobil „volvo“, niških registarskih oznaka, radi detaljnog pregleda.

Uprava carina je saopštila da je na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila otkriveno 9 kutija u kojima se nalazilo po 12 kesa rezanog duvana, za koje vozač nije imao nikakvu dokumentaciju o plaćenim uvoznim dažbinama, pa se pretpostavlja da je duvan prokrijumčaren u Republiku Srbiju.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

 

Tri dana ranije, 25. marta na graničnom prelazu Trbušnica, cariniici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 18 kilograma kafe „grand gold“.

I ovoga puta reč je o akciji carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su oko 14 časova na pomenutom prelazu zaustavili automobil „VW golf II“ i tom prilikom pronašli tri kutije u kojima se nalazilo 17 kilograma i 800 grama kafe „Grand Gold“, spakovane u kesice od po 200 grama.

Dve kutije su otkrivene u šupljini motora vozila, a jedna ispred suvazačevog sedišta prekrivena džemperom i jaknom.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*