Budi drug – ukloni barijere

 

Da bi osoba sa invaliditetom stigla do recimo predsednika Skupštine grada potrebno je bar troje ljudi da joj pomogne da savlada stepenište koje vodi do predsednikove kancelarije.

tvzonaplus.rs

tvzonaplus.rs

 

Lift u zgradi Skupštine grada ne postoji, ali predsednik niške skupštine obečava da će ove godine početi da se radi na njegovoj ugradnji.

U niškoj Skupštini nema odbornika koji je vezan za invalidska kolica. Da je ima, skupštinski službenici bi morali da tu osobu na svaku sednicu nose uz stepenice. To isto stepenište morala je da savlada Dragana Rodić, predsednik istoimenog Udruženja i inače osoba koja je u invalidskim kolicima, kako bi stigla na sastanak sa predsednikom Skupštine grada Niša Miletom Ilićem.

Lifta nema, ali Dragana nije nezadovoljna. Kaže da je svesna da ne može sve odjednom i da se poslednjih godina puno toga i uradilo na uklanjanju arhitektonskih barjera. A one mogu da se uklone, tvrdi Dragana, samo ako nestanu i barijere u glavama ljudi.

Rekonstrukcija zgrade Skupštine grada privodi se kraju, ali njome nije predvidjena ugradnja lifta. Bar ne u ovojfazi. Ali jeste u narednoj. Definisani su prioriteti, kada je reč o uklanjanju arhitektonskih barijera, a ugradnja panoramskog lifta jedan je od njih.

Ovogodišnji moto kampanje Uklonimo barijere jeste Budi drug.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*