BRAVO: Nišlije i Grad dobili čestike stranih zvaničnika za gostoprimstvo

Gostoprimstvo u Srbiji je naš adut koji može da stane rame u uz rame sa prirodnim lepotama kada govorimo o vrlinama koje privlače strane turiste. Gostoprimstvo nije odlika samo vrednih ugostitelja, već je manir svake kuće, domaćinstva pa i slučajnog prolaznika

Čestitke upućene Nišlijama i Gradu Nišu; Foto: Grad Niš

 

Gostoprimstvo kao jedan od glavnih kvaliteta naše turističke ponude prepoznali su i strani zvaničnici koji su boravili u Nišu tokom gradske slave Svetog cara konstantina i carice Jelene od 1. do 3. juna.

“Poštovani sugrađani, sa posebnim zadovoljstvom prenosim vama, Nišlijama, poruke koje su nam stigle iz Grčke iz Seresa grada sa kojim smo se upravo pred samu našu gradsku slavu pobratimili, ali i iz Austrije, Italije, Rusije, Bugarske i drugih zemalja iz kojih je na stotine gostiju boravilo u našem Nišu u vreme tradicionalnog obeležavanja slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene”, izjavio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

 

Gostoprimstvo kao brend Niša

 

Gradonačelnik Niša je istako da su sve dobijene poruke zahvalnosti i čestitke stigle za srdačan doček, veliko gostoprimstvo i kako se skoro u svakom pismu ističe, za nezaborave dane i prijatne trenutke provedene u našem gradu.

Potpsivanje ugovora o bratimljenju Niša i grčkog grada Seresa; Foto: Grad Niš

 

“Posebno naglašavam da osećam i sa vama dragi sugrađani delim izuzetno zadovoljstvo posle zvaničnog pisma gradonačelnika ruskog grada Kurska, gospodina Nikolaja Ivanoviča Ovčarova, koji je pored svega drugog naglasio „da veruje da je učestvovanjem u događajima povodom slave našeg grada doprineo očuvanju istorijske i kulturne tradicije Niša i još više učvrstio duboku duhovnu i neraskidivu vezu koja postoji između srpskog i ruskog naroda“, dodao je gradonačelnik.

Gospodin Ovčarov je, takođe, istakao „da je Niš danas savremeni grad koji se dinamično razvija i sigurno ide napred, a da pritom čuva prepoznatljiv duh pravoslavne kulture“ posebno naglašavajući „da istoričari s pravom Niš zovu „Carskim gradom“- mestom rođenja cara Konstantina u vreme čije vladavine je pre više od 1.700 godina hrišćanstvo dobilo zakonito pravo na postojanje i dalji razvoj“.

Na kraju je gradonačelnik Kurska napisao da posle nezaboravnog događaja u Nišu čvrsto veruje da će se novim impulsima za krativnim rad i neiscrpnom energijom koju je imao prilike da vidi kod građana, Niš još više i brže razvijati i postati prava evropska metropola.

“Veliko i iskreno zadovoljstvo i zahvalnost ističem i u svoje, ali i u ime svih vas poštovani sugrađani, jer nam je ova prijateljska i iskrena poruka stigla iz Kurska, grada u Rusiji poznatog na svakoj tački planete Zemlje po istorijskoj i legendarnoj Kurskoj bici tokom Drugog svetskog rata u kojoj je izvojevana jedna od najvećih pobeda nad fašizmom”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

 

( Naissus.info )

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*