Borac iz Niša četiri puta odlikovan u ratu za Kosovo, a živi bez struje!

Poznato je da se Srbija i u istoriji ogrešila o svoje junake, borce koji su s puškom u ruci branili zemlju, a kasnije prosili na mostovima. Ni danas situacija nije daleko.

Dejan Damjanović

 

Dejan Damjanović je ratovao na Kosovu 1999. godine i kako kaže četiri puta je odlikovan. Danas jedva preživljava.

Šta da kažem, živim bez struje. Snalazim se kako znam i umem. Kada sam imao novac dao sam ga na zajam i nikada ga nisam video. Sada sam na sudu za moje pare, a struja mi je isključena zbog 30.000 dinara. Strašno je šta se radi sa ljudima. Dok na jednoj strani, uspevaju neki dezerteri i foliranti, ja se borim za parče hleba, a četiri odlikovanja iz rata imam. Šta dalje da se priča? – pita se ovaj borac iz Niša.

On je nekada radio u „Partizanski put“ iz Beograda.

Hajde sada da me zovne da ginem za Kosovo? Sad kad me je posle rata, država urnisala, samo sam tražio pristojan život, a ne nagrade – priča Damjanović i dodaje da nema dece.

On kaže da je najstrašnije što niko ne da rešenje.

Nama borcima niko ne izlazi u susret da reši probleme. Mi ne vidimo da neko hoće da izađe ispred nas i kaže da hoće da reši probleme. To je daleko od rešavanja, ali da se bar krene od nečeg – zaključuje Damjanović.

Jedan komentar

  1. Sta reci žalost takva nepažnja a sutra nas očekuje baš sve i koče da uzme pušku da brani državu kadače sutra da bude ubica ratni zločinac koga ta ista država isporučuje neprijatelju ili da bude bez posla bez osnovnih potreba za život a borijose
    ? Zašta

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*