Biseri niškog zatvora: Starica ga u CRNO ZAVILA!

Ubio je nesrećnu ženu, ni krivu ni dužnu. Bio je ubeđen da ga je opčinila crnom magijom

 

Da bi, navodno, spasao sebe, porodicu, pa i čitavo selo, lišio je života staricu Tašanu Stojiljković iz okoline Vladičinog Hana. Bivši taksista u Vranju Miodrag Jović (52), iz sela Kunovo kod Vladičinog Hana, ovako je objašnjavao ovaj svirepi zločin.

Smatrao je da je spasilac sela, ali…

– Pa, i u zatvoru mi nije baš najbolje – tvrdio je konfuzno Jović u niškom KPZ. – Izgleda da me crne čini i iza rešetaka proganjaju. Više mi ništa nije jasno. Miodrag je osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnih dela ubistvo i neovlašćeno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije.

Kako je na suđenju utvrđeno, 12. jula 1998. godine godine, između 17 i 18 časova u selu Repince, u ataru Vladičinog Hana, ubio je Tašanu Stojiljković iz Kunova. Staricu je povezao „zastavom 101“ putem Vladičin Han – Kunovo i kod mesta Slatina zaustavio kola i više puta je nekim mehaničkim predmetom udario u glavu nanevši joj smrtnosne povrede.

Jović je, zatim, telo ubijene starice zakopao u obližnju šumu, a njene stvari sakrio na različitim mestima kraj puta. Sud je utvrdio i da je Jović kriv i što je bez dozvole posedovao pištolj CZ 7,65mm, koji je pronađen u njegovom vozilu posle zločina. Tašanu Stojiljković je ubio sa predumišljajem, s namerom da zločin prikrije.

Ali, iako je mislio drugačije, savršeno ubistvo najčešće ne postoji. Veoma brzo je otkriven. Priznao je kako je zlodelo načinio, naravno, sa čvrstom argumentacijom da je tako moralo da bude.Miodrag veli da je znao da je omađijan, jer je to osetio. Nije mu se isplatilo taksiranje, a i neki započeti poslovi u trgovine su se odvijali traljavo.

Pre toga mu se i porodica u Kunovu, kako je ubeđen, „rasformirala“. Bratanac Jovica Jović (22) se udavio u jezeru Jovac, a umro mu je i otac Vojislav. Njemu je zdravlje počelo da se poremećuje i za sve to je okrivio čari crne magije, odnosno staricu Tašanu.

Jedna baba mi je potvrdila da je Tašana vračara – objašnjava Jović. – Rekla mi je: „Sinko, ništa ne mogu da ti pomognem. Svašta ti je crnom magijom napravila neka žena“. Onda mi je bilo jasno da sam omađijan i da je me opčinila baš Tašana iz mog sela. Zašto mene? Ne znam, ali se ona bavila tim stvarima, to su svi znali.

 

Tvrdio je i da mu je i jedan čovek pre toga tvrdio da je ova starica vračara. – Uzimala mi je veš koji se sušio na žici u dvorištu, isecala rukave džempera koji je bio u nezaključanim kolima i nosila na groblje, gde je pravila crne čini – ubeđuje Jović.

– Ta vračara je omađijala i jednu devojčicu koja je posle poginula, jer je bila umešana u neke švaleracije. Na dan zločina, na Tašanu sam slučajno kolima naleteo na putu i povezao. Nisam hteo da je ubijem, ali mi je priznala da me je „uradila“ mađijom.

BELA MAGIJA Evo, tek ovde u zatvoru iz novina sam saznao da postoji i bela magija, koja je mogla da mi skine crne čini – ozbiljno nam je otkrio Miodrag Jović. – Sada shvatam da nisam spasao ni selo, niti da sam ubistvom Tašane skinuo čari crne magije sa sebe. A kada nekada izađem više neću da stavljam veš u dvorište da se suši i sakrivaću svoju odeću. I zaključavaću svoja kola!

I Jović, kao i većina osuđenika, tvrdi da mu je zatvorska kazna prevelika i da je – nevin, jer je „vračaru“ morao da likvidira kako bi se spasao vradžbina. Za razliku od drugih, Miodrag je, međutim, zaista nevin iza rešetaka, ako se tako može reći za muškarca koji nikada nije vodio ljubav sa jednom ženom.

Ovaj osuđenik do sada, naime, i pored mnogih pokušaja, nije osetio ljubavne čari jer je, naravno, bio omađijan.

– Napravila mi je da se ne oženim, jer me nijedna žena nije htela… – veli Miodrag. – Pokušao sam da pronađem neku žensku osobu uz pomoć prijatelja, pa preko oglasa, ali nije bilo ništa. A bio sam najmirniji, nikada se ni sa kim nisam svađao i tukao, imao sam kola i stan, ali eto crna magija je učinila da ne nađem nijednu ženu.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*