Besplatan prevoz za još 10.000 Nišlija

 

Gradsko veće Niša danas je donelo odluku da se broj stanovnika koji imaju pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz, poveća sa 10.000 na 20.000. Kako je rečeno, povećanje će biti omogućeno proširenjem liste ugroženih kategorija gradjana koji mogu da koriste prevoz bez naknade.

Foto: Direkcija za javni prevoz Niša

Foto: Direkcija za javni prevoz Niša

 

Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će pravo na besplatan prevoz ubuduće imati penzioneri stariji od 70 godina čija su primanja do 25.000 dinara i ugrožene kategorije putnika (ratni vojni invalidi, lica sa invaliditetom, slepa i slabovida lica).

Prema njegovim rečima, nakon najnovije izmene pravilnika o prevozu, oko 20 kategorija putnika moći će da se besplatno vozi u gradskom i prigradskom prevozu. „Ne radi se ni o kakvom marketinškom potezu pred izbore, već o tome da su se nakon uspešno sprovedene javne nabavke za prevoznike, stvorili uslovi da bude povećan broj kategorija putnika koji ne plaćaju prevoz u gradu“, kazao je Perišić.

On je rekao da tokom januara, februara i marta grad Niš nije imao obavezu da plaća subvencije gradskim prevoznicima, a verovatno to neće morati da čini ni u većem delu ove godine. „Zahvaljujući novom ugovoru s prevoznicima, grad će godišnje moći da uštedi oko 200 miliona dinara, od kojih oko 120 miliona predstavljaju uštede za neplaćanje konduktera, a ostatak su subvencije“, rekao je Perišić.

8 komentara

  1. A za srednjoskolce i studente nista. Ako ako ko nas mlade sisa niti ima posla niti prevoza samo skupih skolarina na fakultetima. Mesecno na fakultet dajem 15.000 iako sam student drzavnog fakulteta na budzetu ali tu je mesecna karta tu su prijave tu su knjige tu je overa a povrh svega posle zavrsetka fakulteta traze i da kupimo posao. Pa daj ljudi imajte obzira i prema nama studentima…

  2. Starci da skitaju samo i da se maju a za srednjoskolce nema pravo sto roditelji jedva kupuju kartice sa mala primanja sta ce pre uzina ,kartice strasnooooo

  3. Starci glasaju ,srednjoskolci ne glasaju

  4. Sta je sa ljudima koji su nezaposleni? Dali je ispravno da je za njih cena karte ista kao npr.za one koji rade i primaju 40-50.000 din? Šta je sa porodicama gde su oba roditelja bez posla a za decu moraju da obezbede kartice?! Kakvi bre penzioneri više?! Na mladima svet ostaje a vi kako ste počeli za 20god.će vam sve kartice biti besplatne jer će mladi pobeći iz ove zemlje koju boli uvo za njih!

  5. Penzionerima ne trebaju besplatne kartice, oni imaju PENZIJU i imaju novac za karticu, osnovcima takodje, osnovci su uglavnom na 5minuta pesacenja od skole..Kartice trebaju srednjoskolcima koji putuju do skole ..strasno, stvarno strasno

  6. Nešto počeo da se pojavljuje Perišić iz mišije rupe pošto sredi goricu ,medijanu… oće čovek da kupi penzionere a za decu ne mari ,pa deca ne glasaju

  7. Mladi su buducnost

    Smatram da osim postojecih kategorija pravo na besplatan prevoz treba da imaju i srednjoskolci i studenti iz socijalno ugrozenih porodica. Njima je pomoc najpotrebnija,. Takodje i socijalno ugrozene nezaposlene osobe bi trebalo da imaju neke povlastice u prevozu. Grad Nis neka pomogne prvenstveno njima a ne da se bacaju pare na besmislene predizborne kampanje.

  8. A za socijalno ugrožene

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*