Bankar iz Niša skinuo sa računa klijenata 250.000 evra, vadio se na tajnog ucenjivača

Aleksandar Arsenijević (35) iz Niša, koji je optužen da je zlououpotrebljavajući svoj položaj šefa za odnose sa klijentima u filijali jedne banke u Nišu sa računa štediša skinuo i prisvojio 196.500 evra i 5,34 miliona dinara, negirao je da je počinio krivično delo na jučerašnjem početku suđenja u Višem sudu u Nišu

Foto: M.Bukovac

 

Razumeo sam optužnicu, želim da iznesem odbranu. Ne osećam se krivim – rekao je Arsenijević.

On na jučerašnjem ročištu nije saslušan, ali je njegov branilac branilac advokat Zoran Mitić istakao da su neosnovane optužbe da je bankar za sebe pribavio korist, već da je pare uzela neimenovana osoba, koja mu je pretila.

Prema informacijama koje sam dobio od mog branjenika, celokupan iznos nije prisvojio, on nego drugo lice o čemu će se on izjasniti u svojoj odbrani. Nisam dobio informaciju o kom licu se radi osim da je ta osoba pretila njemu, supruzi i detetu zbog čega je zabrinut za bezbednost svoje porodice. On to nije prijavljivao policiji, jer se plašio za bezbednost svojih članova porodice – rekao je Mitić.

On je zatražio da se pribave listinzi o odobravanju kredita iz kojih će se videti da je Arsenijević vraćao rate za kredit koje je ta osoba podigla, ali i telefonski listinzi koji će potvrditi da su bili u vezi i komunikaciji.

Palata pravde; Foto: M. Bukovac

 

Optužnicom VJT Arsenijeviću je na teret stavljena zloupotreba položaja odgovornog lica u sticaju sa falsifikovanjem isprave u produženom trajanju. Tereti se da je za navedeni iznos novca oštetio banku koja je štedišama i klijentima nadoknadila neovlašćeno podignuta sredstva – piše „Blic“.

On je optužen da je u periodu od 18. juna 2014. do 9. novembra 2016. u više navrata razročavao oročene devizne i dinarske štedne uloge, neovlašćeno otvarao dinarske račune, sa štednih računa podizao dinare i evre koji su mu isplaćivali blagajnici, te da je čekovima zaduživao račune klijenata. Bankar je sa računa klijenata podizao od 1.000 do 63.500 evra, koliko je ko imao, a među ojađenima, koje je banka obeštetila, nalazi se i jedan grčki državljanin.

Zamenica VJT Mirjana Velimirovć rekla je da da su pribavljeni dokazi dovoljni da se utvrdi Arsenijevićeva krivica, skrećući pažnju da je u toku istrage u najvećoj meri priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je u potpunosti priznao radnje koje je preduzimao a koje, kako smatra VJT, predstavljaju obeležje krivičnog dela.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*