AUTOBUSI VIŠE NEĆE ULAZITI U GRAD: Niš dobija novu autobusku stanicu

Gradsko veće Niša odlučilo je danas da se sa prostora pored Tvrđave izmesti autobuska stanica, što će značajno rasteretiti saobraćaj u gradu

Foto: M.Bukovac

 

Pokrenut je postupak izmene planske dokumentacije o izgradnji stanice na ulazu u Niš.

Miodrag Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove je istakao da autobusi koji dolaze u Niš iz pravca Komrenske petlje više neće morati da ulaze u grad da bi nastavili put ka Leskovcu, Skoplju, Pirotu ili Zaječaru.

Prema njegovim rečima, lokacija za novu autobusku stanicu je blizu grada, što će odgovarati žiteljima Niša, ali je blizu i aerodroma. „Aerodrom iz meseca u mesec beleži sve veći broj putnika iz svih krajeva naše zemlje tako da ćemo izmeštanjem gradske autobuske stanice i njima izaći u susret“, rekao je Stanković.

On je kazao da će na prostoru pored Tvrdjave na kome se sada nalazi glavna autobuska stanica ostati i dalje prigradska autobuska stanica. Stanković je rekao da će se ove godine raditi na izmeni Generalnog urbanističkog plana i plana opštine Crveni krst, a naredne godine bi budžetom grada mogla da budu planirana sredstva za izgradnju nove gradske autobuske stanice.

 

(Beta)

5 komentara

 1. Ovo je divna vest, pre svega zbog Tvrđave!!! Ali, ključno puitanje je da li će to biti GRADSKA (NIŠKA) autobuska stanica ili, kao do sada, autobuska stanica NIŠ-EKSPRES-a? Svakako bi trebalo, konačno, da bude GRADSKA stanica!!! Mislite malo tome!!!

 2. Ja mislim da autobuska i zeleznicka stanica treba da budu na jednom mestu. Malo li je prostora kod masinske industrije, evo im predlog za razmisljanje. Pricace ko bude ziv, kao i za izmestanje pruge iz grada, slusam obecanja trideset godina.

 3. Ha! Dragi moji Nislije…
  Sve to se radi ne iz interesa Nislija vec jedne mnogo krupne figure, jednog tajkuna cije je prezime crnogorsko i pocinje na m, sadrzi slovo s sa onom duplom kvacicom, i protiv koga je vodjen pozorisni krivicni postupak…

  Uskoro ce se karte otkriti, pa ce vam biti jasnije kakva je to igra, da ne kazem – kradja u pitanju. I to skoro pa legalna, ili ce biti legalizovana usput.

  Ave Beli!

 4. Verovatno će biti urađena na isti način kao što je i pruga izmeštena iz centra grada. NIKAD a možda ni tada. Ovo je obično predizborno naklapanje. A čak i da je istina, šta se time dobija kada na istom mestu ostaje prigradska stanica? Ništa pametno, osim što će nišlije da plaćaju duplo skuplji taksi da dođu do te nove autobuske stanice, bilo ona gradska ili niš-ekspresova. Ako grad finansira, onda ne može biti niš-ekspresova, ni pod tačkom „razno“.

 5. Verovatno će biti urađena na isti način kao što je i pruga izmeštena iz centra grada. NIKAD a možda ni tada. Ovo je obično predizborno naklapanje. A čak i da je istina, šta se time dobija kada na istom mestu ostaje prigradska stanica? Ništa pametno, osim što će nišlije da plaćaju duplo skuplji taksi da dođu do te nove autobuske stanice, bilo ona gradska ili niš-ekspresova. Ako grad finansira, onda ne može biti niš-ekspresova, ni pod tačkom „razno“.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*