APEL NIŠLIJAMA: Ako vas ujede krpelj, ne zovite hitnu već idite kod lekara

Niška Hitna pomoć pozvala je građane da se zbog ujeda krpelja za pomoć ne obraćaju toj službi već da se obrate izabranom lekaru u Domu zdravlja

Foto: pixabay

 

U Hitnoj pomoći u Nišu kažu da se poslednjih dana povećao broj ujeda krpelja, ali da taj ujed ne predstavlja urgentno stanje i da se lekarima Hitne oduzima vreme čime se ugrožava život pacijenata kojima je pomoć hitno potrebna.

Prema rečima lekara te ustanove, građani će moći da dobiju kompletnu terapiju kod ujeda krpelja kod izabranog lekara u Domu zdravlja.

– Nije dovoljno da krpelj bude odstranjen, potrebno je da pacijent dobije antitetanusnu zaštitu i da se prati na kontrolama njegovo stanje, a to ne može da se radi u Hitnoj pomoći, istakli su u Hitnoj pomoći.

Sekretarka u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Ivana Krstić rekla je agenciji Beta da se na suzbijanju krpelja intenzivno radi i da je dezinsekcija poverena niškom Domu zdravlja.

„Objekti i dvorišta vrtića već su tretirani sretstvima protiv krpelja, a sada se dezinsekcija radi u školama. Za dan, dva krenuće dezinsekcija parkova i priobalja Nišave“, istakla je Ivana Krstić.

Ona je rekla da se javne površine u gradu i ustanove poput škola i vrtića tretiraju sredstvima protiv krpelja dva puta godišnje, a tretman sredstvima protiv komaraca obavlja se svakog meseca od aprila do oktobra.

 

 

(Kurir/ Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*