Ambasador Evropske unije u poseti Nišu

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici boravio je u Nišu, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i istakao da je taj grad na dobrom putu i da uz pomoć Evropske unije realizuje veliki broj projekata

Foto: M.Bukovac

 

Sem Fabrici je precizirao da je reč o projektima poput izgradnje auto-puta od Niša do granice sa Bugarskom, rekonstrukcije železničke deonice Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Drago mi je da vidim da je Niš veoma uključen i u ekološke projekte kakav je projekat izgradnje postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda“, rekao je Fabrici novinarima nakon sastanka.

Naveo je da saradnja postoji ne samo u oblasti infrastukture i životne sredine, već i u oblasti obrazovanja i kulturnog nasleđa.

Šef delegacije EU se osvrnuo i na slobodu izražavanja i medija, te naveo da je to jedan od ključnih elemenata EU.

Najavio je da će EU u narednom izveštaju, u aprilu, dati čitav niz preporuka kako medijska situacija u Srbiji može da se unapredi.

Evropski diplomata je naveo i da je Niš, grad partner EU u oblasti obrazovanja.

Ponovio je da EU finansira brojne infrastrukturne projekte u Nišu kao što su postrojenje za preradu otpadnih voda, rekonstrukciju železnice…

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*