ALBANCI OPET PROVOCIRAJU: Srbija bespilotnim letelicama, koje uzleću sa niškog aerodroma, nadgleda Kosovo

 

Prema skandaloznim tvrdnjama albanskih medija „pouzdani podaci pokazuju da Srbija akumulira oružje u Nišu, dok povećava prisustvo vojske i policije na granici sa Kosovom“

niski_aerodrom 2

U albanskim medijima osvanuli su skandalozni napisi u kojima se tvrdi da prema “pouzdanim podacima Srbija nadgleda teritoriju Kosova bespilotnim letelicama, akumulira oružje u Nišu, dok povećava prisustvo vojske i policije na granici sa Kosovom”!

Prema pisanju veriu.info i tesheshi.com, navodna vojna intervencija Srbije na severu Kosova, prema planu, biće izvršena u trajanju od dva-tri sata, a zatim će sever Kosova biti pod kontrolom srpskih snaga.

Međunarodni neimenovani izvor rekao je redakciji portala “tesheshi.com” da je “pripremljen zlokoban scenario vojnih i obaveštajnih šefova srpske države kako bi se postigao sličan projekat invazije i aneksije severa Kosova, kao što je to uradila Rusija na Krimu”.

Prema ovom izvoru, nedavni događaji koji su se desili u Kumanovu, olakšali su realizaciju projekata srpskih vojnih i policijskih snaga da sada postave svoje pojačanje duž granice sa Kosovom, uz veliku količinu oružja, takođe, prenosi Telegraf.

Evo nekih od navodnih dokaza koje navodi ovaj izvor:

– Od borbi u Kumanovu, srpski mediji nisu prestali sa propagandom da se isti scenario očekuje da se dogodi na severu Kosova.

– Ova zlonamerna propaganda radi se uz blagoslov Vlade Srbije i pod vođstvom vojnog šefa srpske obaveštajne službe BIA – da će bezbednosna situacija u ovom delu Kosova biti veoma napeta.

– Srbi čekaju dane da bi “dobro” vojno intervenisali na severu Kosova.

Ovaj izvor je rekao i da je, “srpska državna vojna invazija na sever Kosova”, objašnjena i ostalim informacijama o događajima koji se odvijaju u Srbiji i oko Kosova:

– Zajednički vojni manevri između Srbije i Rusije koji su održani prošle godine, a zatim slanje srpskih vojnika na paradu u Moskvi povodom 70. godišnjice pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu, kao i upozorenje da će Srbija držati zajedničke vojne manevre sa Rusijom u Srbiji – prema ovom izvoru su među glavnim činjenicama za tvrdnju da Srbija priprema brzu invaziju na severu, do mosta na reci Ibar.

Aerodrom KONSTANTIN VELIKI Nis

Izvor dalje navodi:

– Postoji osnovana sumnja obaveštajnih službi zemalja članica NATO-a, da su na aerodromu u gradu Nišu u Srbiji, ruske vojne snage ostavile prilično veliku količinu svoje opreme posle treninga, oružje. Veruje se da je ono moderno.

Izvor je dodao i da su “akcije srpske države kršenje vazdušnog prostora na Kosovu veoma zabrinjavajuće, jer se, 24 sata dnevno, teritorija Kosova i kretanje snaga KFOR-a, BSK-a i Kosovske policije, prati bespilotnom letelicom Vojske Srbije koja navodno uzleće sa niškog aerodroma.

S druge strane, zvaničnici KFOR-a iz pres-centra za medije na Kosovu rekli su portalu “tesheshi.com”:

– NATO je odgovoran za vazdušni prostor Kosova, u koji, od prošle godine nije došlo ni do kakve akcije- rekli su iz KFOR-a.

Što se tiče prikupljanja oružja Vojske Srbije na niškom aerodromu i toga da li KFOR ima tu informaciju, oni su naglasili da KFOR nema aktivnosti van teritorije Kosova.

U međuvremenu, međunarodni izvor rekao je poverljivu informaciju da je ispisivanje grafita OVK na stambenim zgradama u centru grada Niša, upozorenja na oružane napade Albanaca u Preševskoj dolini i u severnoj Mitrovici, kao i povratak Albanaca na teritoriju Niša, samo srpska propaganda i ništa više.

Krajnji cilj ove propagande prema izvoru je vojna intervencija Srbije na severu Kosova i obavljanje ove intervencije završiće se za 2-3 sata, kako bi se kasnije Sever Kosova stavio pod kontrolu srpskih snaga.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*