Akva-park u Nišu čeka odobrenje Vlade, zemljište za jedan dinar

Tokom novembra Niš bi trebalo da dobije saglasnost Vlade Srbije za otuđenje 5,4 hektara zemljišta namenjenog izgradnji akva-parka na lokaciji „Lozni kalem“

Ilustracija

 

Kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, nakon dobijanja saglasnosti biće raspisan javni poziv za investitora koji će graditi akva-park.

– Saglasnost Vlade Srbije neophodna je da bi početna cena zemljišta na licitaciji iznosila jedan dinar, kazao je Bulatović novinarima prilikom obilaska „Loznog kalema“.

On je dodao da je saglasnost za otuđenje zemljišta već dalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Otuđenje zemljišta po ceni od najmanje jedan dinar, ili onoj koja bude izlicitirana na javnom nadmetanju, predviđeno je elaboratom koji je Veće grada Niša usvojilo u maju.

Elaboratom su predviđeni uslovi koje će kompanije zainteresovane za gradnju akva-parka morati da ispune, a to je i izgradnja kompleksa površine 9.000 kvadratnih metara sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Elaboratom je takođe predviđeno da gradnja akva-parka ne može da traje duže od tri godine i da nakon završetka taj objekat mora da radi najmanje pet godina.

Vrednost investicije elaboratom je procenjena na najmanje devet miliona evra, a prihodi grada i države tokom petogodišnjeg rada akva-parka procenjeni su na 310 miliona dinara.

 

(B92/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*