Ako Grad ne uvaži zahteve za isključenje sa toplovodne mreže, sledeća instanca je sud (VIDEO)

 

Nakon odbijanja Toplane da isključi oko 500 stanova u Nišu sa toplovodne mreže, vlasnici tih stanova će podneti tuzbu Gradskom veću Grada Niša, zaključeno je na prvoj Skupštini Udruženja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada.

Ilustracija: Protest ispred gradske toplane

Ilustracija: Protest ispred gradske toplane

 

Ukoliko i Grad odbije da sagleda njihove zahteve, sledeća instanca je sud, kaže za NTV Đokica Jovanović iz Udruženja.

Toplani je do sada podneto oko 500 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže. Većini korisnika poslata su rešenja o odbijanju zahteva, jer važeća gradska odluka ne dozvoljava isključenje pojedinačnih stanova, već privremenu obustavu. Zbog toga će članovi Udruzenja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada u Nišu pojedinačno podnosti žalbe Gradskom veću.

Jovanović dodaje da je Udruženju predsednika skupštine stanara pristupilo još mnogo građana i da Udruzenje sada ima prava na žalbu, ali i na kolektivnu tužbu po Zakonu o zaštiti potrošača.

Na prvoj skupštini Udruženja, Jovanović je istakao da zahteva za isključenje sa toplovodne mreže ima mnogo više nego što se u javnosti govori.

On očekuje da će Gradsko veće o njihovoj borbi za obustavu toplotne energije uz plaćanje fiksnog dela, kao i o smanjenju cene grejanja najverovatnije raspravljati u septembru.

Miting ispred Toplane zakazan za 13. jul u 18 časova

Na prvoj skupštini Udruženja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada najavilo je veliki miting zbog visoke cene grejanja i obračuna toplotne energije.

Najmanje 500 Nišlija okupiće se 13. jula u 18 sati ispred Gradske toplane, a zatim krenuti u protestnu šetnju Ulicom Blagoja Parovića, preko 7. jula do Gradske kuće, gde će protestovati ispred kabineta gradonačelnika Niša.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*